Soms wil je eens wat anders maken dan je standaard ovenaardappeltjes – zeker als je nog wat aardappelen, bieslook en knoflook hebt liggen. Dan is een romige aardappelpuree een heerlijk idee. Ook al verscheen dit recept oorspronkelijk in oktober 2021, ik vond het hoog tijd om het weer in de spotlight te zetten.
Deze aardappelpuree met bieslook en knoflook is zacht, romig en zit boordevol smaak. Hij combineert geweldig met simpele groenten zoals spruiten of sperziebonen, maar eigenlijk kan hij het hele jaar door: ook in de zomer is dit comfortfood om van te genieten.
Lekkere suggesties
Voeg eens wat andere kruiden of specerijen toe zoals verse koriander en gemalen komijnzaad of basilicum en gemalen venkelzaad. Om er een volledig gerecht van te maken kun je er een lekkere frisse salade of gegrilde groenten bij serveren. En mocht je wat aardappelpuree over hebben dan kun je die altijd nog gebruiken als topping voor bijvoorbeeld een groententaart!
❗️ Pro tip
Om de puree luchtiger te maken moet je snel werken – hoe langer je stampt, hoe meer zetmeel vrijkomt en hoe plakkeriger het kan worden. Klop er eventueel een scheutje plantaardige room of wat extra melk doorheen voor extra luchtigheid.
Aardappelpuree met bieslook en knoflook
Romige aardappelpuree met een frisse twist van bieslook en een vleugje knoflook. Perfect om kale groenten zoals spruiten of sperziebonen een extra boost te geven. Dit is comfortfood van het simpelste soort, maar dan nét even anders!

Ingrediënten
Zo maak je het
-
Schil de aardappelen en spoel ze even goed af. Kook ze in zo’n 20 minuten gaar en giet ze daarna af. Laat ze even uitwasemen zodat ze lekker droog worden.
-
Ondertussen kun je de bieslook fijnsnijden of -knippen. De knoflook hak je fijn of pers je gewoon lekker uit – net wat je fijn vindt!
-
Stamp de aardappelen of gebruik een pureeknijper voor een extra gladde puree. Voeg een beetje melk toe totdat de puree lekker smeuïg is. Breng op smaak met een flinke snuf peper en zout.
-
Roer als laatste de bieslook en knoflook erdoorheen. Serveer meteen en geniet!