Aardappelpuree met bieslook en knoflook

Aardappelpuree met bieslook en knoflook

Porties: 4 Totale tijd: 25 minuten

Soms wil je eens wat anders maken dan je standaard ovenaardappeltjes – zeker als je nog wat aardappelen, bieslook en knoflook hebt liggen. Dan is een romige aardappelpuree een heerlijk idee. Ook al verscheen dit recept oorspronkelijk in oktober 2021, ik vond het hoog tijd om het weer in de spotlight te zetten.

Deze aardappelpuree met bieslook en knoflook is zacht, romig en zit boordevol smaak. Hij combineert geweldig met simpele groenten zoals spruiten of sperziebonen, maar eigenlijk kan hij het hele jaar door: ook in de zomer is dit comfortfood om van te genieten.

Lekkere suggesties

Voeg eens wat andere kruiden of specerijen toe zoals verse koriander en gemalen komijnzaad of basilicum en gemalen venkelzaad. Om er een volledig gerecht van te maken kun je er een lekkere frisse salade of gegrilde groenten bij serveren. En mocht je wat aardappelpuree over hebben dan kun je die altijd nog gebruiken als topping voor bijvoorbeeld een groententaart!

❗️ Pro tip
Om de puree luchtiger te maken moet je snel werken – hoe langer je stampt, hoe meer zetmeel vrijkomt en hoe plakkeriger het kan worden. Klop er eventueel een scheutje plantaardige room of wat extra melk doorheen voor extra luchtigheid.

Aardappelpuree met bieslook en knoflook

Romige aardappelpuree met een frisse twist van bieslook en een vleugje knoflook. Perfect om kale groenten zoals spruiten of sperziebonen een extra boost te geven. Dit is comfortfood van het simpelste soort, maar dan nét even anders!

aardappelpuree met bieslook en knoflook
Voorbereiding 5 minuten Bereiding 20 minuten Totale tijd 25 minuten Porties: 4 Dieet / Allergie:

Ingrediënten

Zo maak je het

  1. Schil de aardappelen en spoel ze even goed af. Kook ze in zo’n 20 minuten gaar en giet ze daarna af. Laat ze even uitwasemen zodat ze lekker droog worden.
  2. Ondertussen kun je de bieslook fijnsnijden of -knippen. De knoflook hak je fijn of pers je gewoon lekker uit – net wat je fijn vindt!
  3. Stamp de aardappelen of gebruik een pureeknijper voor een extra gladde puree. Voeg een beetje melk toe totdat de puree lekker smeuïg is. Breng op smaak met een flinke snuf peper en zout.
  4. Roer als laatste de bieslook en knoflook erdoorheen. Serveer meteen en geniet!

Mijn favoriete keukentools

Beoordeel dit recept:

Vraag & Antwoord

Alles uitvouwen:
Kan ik de puree ook van tevoren maken?

Ja, je kunt de puree prima een paar uur van tevoren maken en vlak voor het serveren weer opwarmen. Zorg wel dat je hem afdekt met folie zodat hij niet uitdroogt.

Kan ik andere kruiden gebruiken dan bieslook?

Absoluut! Peterselie, dille of zelfs fijngesneden selderijblad zijn heerlijke alternatieven. Of probeer een beetje geraspte citroenschil voor een zomerse twist.

Kan ik de plantaardige melk vervangen door iets anders?

Ja hoor, water, bouillon of een scheutje olijfolie werken ook goed als je geen melk wilt gebruiken.

foto van de auteur

Sylvia

Food en Lifestyle Blogger

Hej, ik ben Sylvia, part-timer, food blogger, moeder van 5 en oma van 3. Ik woon samen met mijn man in Noord-Holland. Ik hou van goed eten, kamperen, Scandinavië en de natuur. En hier deel ik graag mijn plantaardige recepten met jou!

Beoordeel dit recept

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept

Stel een vraag

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *