Deze groene kokos-ananas smoothie is het logische gevolg van mijn liefde voor alles met kokos én ananas – die twee zijn voor mij een gouden duo. Zodra ze samen in een glas belanden, ben ik verkocht.
Online zie ik de mooiste smoothies voorbijkomen: helderblauw, knalroze, regenboog in een potje. Maar eerlijk? Mijn smoothies zijn meestal paars, groen of… bruin (ja echt). En ik vraag me dan af hoeveel van die Instagramwaardige drankjes een scheutje kleurstof cadeau kregen. Deze smoothie is misschien wat minder fotogeniek, maar wel 100% puur en bomvol smaak.
Perfect voor een warme zomerdag, maar ook een verrassend fijne aanvulling bij de lunch – dankzij de spinazie en bleekselderij krijg je ongemerkt een flinke portie groente binnen.
Wat ik zo fijn vind aan dit recept
Het is snel, voedzaam, romig én verfrissend. Geen ingewikkelde superfoods of moeilijk gedoe: gewoon een paar vertrouwde ingrediënten in de blender en klaar ben je. En dat kokos-ananasgevoel… instant vakantie in je glas.
De belangrijkste ingrediënten
- Ananas – Gebruik bij voorkeur verse ananas (gesneden of niet). Die uit blik zit vaak in siroop en dat maakt je smoothie onnodig zoet.
- Kokosmelk – Kies voor volvette kokosmelk, niet de light-variant. Echte kokosmelk bestaat uit kokos en water – meer heeft het niet nodig.
- Banaan – Hoe rijper, hoe beter. Hij maakt de smoothie lekker zoet en zorgt voor een volle, romige textuur.
- Bleekselderij – Verfrissend en een tikkie kruidig, met bonuspunten voor de ondersteunende werking op je spijsvertering.
- Spinazie – Mijn standaard groene toevoeging. Hoe meer, hoe beter.

Slimme tips & variaties
- Ik hou van een dikkere smoothie waar je bijna op moet kauwen. Maar heb ik dorst, dan gaat er een glas ijskoud water bij voor een lichtere, meer drinkbare versie.
- Leg wat zwaars bovenop de spinazie in de blender, zoals ananas of appel. Zo vermijd je dat alles bovenin blijft hangen.
- Voeg niet meteen al het vocht toe. Begin met weinig en pas de dikte aan terwijl je blendt. Toevoegen is simpel, eruit halen helaas niet.
- Vervang de banaan door mango voor een zachtere, tropische zoetheid.
- Voeg een stukje verse gember toe voor extra pit.
- Geen fan van kokos? Gebruik ongezoete amandelmelk en voeg wat limoensap toe.
- Maak er een echte powerlunch van met een eetlepel hennepzaad of lijnzaad.
- Voor een verkoelende twist kun je wat bevroren ananas of een paar ijsblokjes gebruiken.
Zin in een tropisch momentje? Deze smoothie brengt je er in één slok naartoe.
Meer drankjes
Kokos ananas smoothie
Een tropische smoothie boordevol groente en fruit, romig door de kokosmelk en heerlijk fris. Perfect als energiek begin van je dag of als lichte opkikker tussendoor. Simpel, groen en zó lekker!
Ingrediënten
Zo maak je het
-
Snijd de bleekselderij en ananas in stukjes – hoe kleiner, hoe makkelijker voor je blender. De banaan mag gewoon in plakken. Gooi alles bij elkaar in de blender, giet de kokosmelk erbij en blend tot het helemaal glad is. Als het mengsel te dik is, kun je er een scheutje ijskoud water bij doen.
-
Gelijk opdrinken is het lekkerst!
