Korean style pizza – met kimchi!

Korean style pizza – met kimchi!

Porties: 2 Totale tijd: 20 minuten Ervaring: Beginner
Calorieën: 436 kcal Proteïne: 11.8g Vetten: 11.7g Vezels: 7.2g Suiker: 8.7g

Toen ik eindelijk kimchi had gemaakt, was ik verbaasd over wat je er allemaal mee kunt doen. Eén van de dingen was een Kimchi Pizza. Nu hoor ik je denken: “kimchi op een pizza?!” Dat dacht ik dus ook, maar hoe vreemd de combinatie ook mag lijken, het werkt echt. Iedereen houdt van pizza, dus waarom niet eens proberen in Koreaanse stijl te beleggen? Zo ontstond de Kimchi Pizza – pittig, smaakvol en onweerstaanbaar lekker!

Op de foto zie je pinsa in plaats van een klassieke pizza, simpelweg omdat ik die toevallig in huis had. Het recept zelf blijft gewoon een pizza-recept en werkt net zo goed met gewone pizzabodems.

Wat ik zo fijn vind aan dit recept

Omdat ik toch al kimchi in de koelkast had staan, was de pizza verrassend snel klaar, terwijl het er best indrukwekkend uitziet. De combinatie van pittige kimchi en plantaardige rasp is eigenlijk wel onweerstaanbaar. Bovendien eet je zo ook nog eens extra groenten, zonder dat je het echt doorhebt.

De belangrijkste ingrediënten

Ingrediënten voor een Korean style kimchi pizza of pinsa
  • Kimchi: geeft de pizza een pittige en umami-rijke smaak die echt het Koreaanse element toevoegt.
  • Gochujang: Koreaanse rode peperpasta, zorgt voor warmte en diepte in de saus.
  • Sesamolie: voor een nootachtige ondertoon en authentieke Koreaanse smaak.
  • Gereaspte kaas Italiaanse stijl: smelt lekker en geeft de pizza een wat romige textuur.
  • Tomatensaus: vormt de basis van de pizza en combineert goed met de pittige smaken.

Zelf kimchi maken?

In nog geen 20 minuten heb je het zelf gemaakt, daarna begint het wachten. Je kunt ook kiezen voor kant-en-klare kimchi; ik zou dan wel uit een pot nemen en niet uit blik. Aldus een collega die kimchi uit blik vies vindt en mijn zelfgemaakte kimchi net zo lekker en vers vindt als die van het restaurant of de toko waar hij het koopt en waar het vers is gemaakt.

Kimchi in een Bunzlau schaaltje

Deze vegan kimchi is gemaakt met Chinese kool, miso en sojasaus voor die diepe umami-smaak. Pittig, fris en knapperig tegelijk – een perfecte smaakbom om je maaltijden naar een hoger niveau te tillen.

Slimme tips & variaties

  1. Knijp het vocht uit de kimchi om een te natte pizza te voorkomen.
  2. Gebruik een dunne pizzabodem of pinsa voor een knapperiger resultaat.
  3. Strooi aan het eind sesamzaadjes over de pizza voor extra smaak en crunch.

Check ook de Veelgestelde Vragen onder het recept.

Ik hou hier een stuk Korean style pizza vast, heerlijk met kimchi en bosuitjes

Meer Oost-Aziatische recepten

Korean style pizza – met kimchi!

Ontdek hoe je een Koreaanse Kimchi Pizza maakt met een smaakvolle saus, krokante bodem en een pittige twist. Een verrassend makkelijk recept voor thuis!

Twee Korean style pinsa’s op een houten snijplank - klaar om verorberd te worden!
Voorbereiding 10 minuten Bereiding 10 minuten Totale tijd 20 minuten Ervaring: Beginner Porties: 2 Calorieën: 436 kcal Dieet / Allergie:

Ingrediënten

Voor de pizza:

Voor de saus:

Topping:

🍕

  1. Verwarm de oven voor op 220°C.

Maak de saus:

  1. Meng in een steelpannetje tomatensaus, sesamolie, fijngehakte kimchi, gochujang, knoflook, gember en suiker. Breng zachtjes aan de kook, blijf voortdurend roeren en laat enkele minuten inkoken tot de saus iets dikker is. Haal van het vuur en laat afkoelen.

Stel de pizza samen:

  1. Besmeer de pizzabodems met de saus, laat ongeveer 1 cm van de rand vrij. Verdeel de plantaardige rasp over de pizza’s.

  2. Knijp zoveel mogelijk vocht uit de kimchi en hak grof. Verdeel over de pizza.
  3. Bak de pizza’s gedurende 8–12 minuten, tot de bodem goudbruin en krokant is en de kaas gesmolten.

    Check vanaf 8 minuten of de pizza niet te donker wordt; ovens verschillen namelijk.

Serveren:

  1. Haal uit de oven, bestrooi met bosui, snijd in punten en serveer direct.

Voedingswaarden

436kcal
Calorieën
11.8g
Eiwit
67.6g
Koolhydraten
11.7g
Vet
7.2g
Vezels
8.7g
Suiker

Voedingswaarden

Porties 2

Opdiening grootte 1


Hoeveelheid per portie
Calorieën 436kcal
% dagelijkse waarde *
Totaal vet 11.7g18%
Verzadigd vet 1.9g10%
Natrium 1833mg77%
Kalium 873mg25%
Totaal koolhydraten 67.6g23%
Voedingsvezel 7.2g29%
Suikers 8.7g
Proteïne 11.8g24%

Vitamine A 106 mcg
Vitamine C 40 mg
Calcium 215 mg
IJzer 3.2 mg
Vitamine E 2.4 mg
Vitamine B6 0.32 mg
Foliumzuur 168 mcg
Magnesium 48 mg
Zout 4.59g

* Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid (ADH) is gebaseerd op een dieet van 2000 calorieën. Jouw behoefte ligt misschien wat hoger of lager. Voor gewichtscontrole raad ik je aan contact op te nemen met een gecertificeerd diëtiste.

Beoordeel dit recept

Veelgestelde Vragen

Alles uitvouwen:

Kan ik de saus van tevoren maken?

Ja, de saus kan enkele uren van tevoren worden gemaakt en afgedekt in de koelkast worden bewaard. Haal de saus voor gebruik even op kamertemperatuur.

Kan ik de bosui weglaten of vervangen?

Ja, de bosui is voor een frisse smaak en een mooie presentatie. Je kunt het eventueel weglaten of vervangen door bijvoorbeeld dunne ringen rode ui of bieslook.

Hoe lang blijven restjes pizza goed?

Gekoeld in een afgesloten bakje blijft de pizza 1–2 dagen goed. Opwarmen kan in de oven of airfryer om de bodem weer krokant te maken.

foto van de auteur
Sylvia Food en Lifestyle Blogger

Hej, ik ben Sylvia, part-timer, food blogger, moeder van 5 en oma van 3. Ik woon samen met mijn man in Noord-Holland. Ik hou van goed eten, kamperen, Scandinavië en de natuur. En hier deel ik graag mijn plantaardige recepten met jou!

Beoordeel dit recept

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept

Stel een vraag

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *