Print opties:

Limoentaart met kiwi (no bake)

Limoentaart met kiwi

Deze taart is supersnel klaar, je moet alleen een portie geduld hebben, want het moet vier uur opstijven in de koelkast.

Op zomerse dagen is een frisse limoentaart met kiwi echt een geweldige traktatie. Neem een stukje bij de koffie, zomaar tussendoor of lekker als dessert. Stiekem is het op ieder moment van de dag wel heerlijk.

In deze taart is geen geraffineerde suiker gebruikt, maar van dadels. En ook al is dat natuurlijker en bestempeld men het als gezond, het is en blijft suiker. Je zou eventueel ook nog wat ahornsiroop kunnen toevoegen aan de vulling, maar is in mijn ogen absoluut niet nodig.

Kiwi weetjes

Kiwi’s zijn niet alleen maar ontzettend lekker, ze bevatten naast vitamine C (maar liefst 166% van de ADH!) ook vitamine B6, foliumzuur en vitamine E. Goed voor lijf en leden dus. Kiwi’s, of Chinese kruisbes, zijn de vruchten van een snel groeiende slingerende klimplant. De vrucht heeft een wat harig schilletje, snijd je de vrucht in plakjes dan ziet dat er ontzettend decoratief uit.

Wist je trouwens dat je de schil kunt eten? Echt waar dus he!? Maar het lijkt mij persoonlijk niet zo’n succes. Heb jij weleens het schilletje gegeten?

In 1906 nam Isabel Fraser wat zaden van de plant mee naar Nieuw Zeeland. Pas in 1959, toen de Chinese kruisbes voor Nieuw Zeeland een belangrijk exportproduct werd, kwam de naam kiwi naar boven. Een sterk staaltje internationale marketing, want de kiwi is natuurlijk de inlandse loopvogel. De overeenkomst tussen de kiwi (fruit) en het bruine, harige eivormige uiterlijk van de kiwi (loopvogel) speelde daarbij een belangrijke rol.

Bereidingswijze
Keuken
Menugang ,
Moeilijkheid Gemiddeld
Tijd
Prep: 20 minuten Overig: 4 uur Totaal: 4 uren 20 minuten
Porties 8
Calorieën 269 kcal
Seizoen Zomer
Dieet Sojavrij, Vegan
Ingrediënten
    Bodem
  • 75 grammen amandelen
  • 100 grammen havervlokken
  • 100 grammen medjool dadels (ontpit)
  • water (naar behoefte)
  • Vulling
  • 75 grammen rauwe cashenoten (geweekt)
  • 300 grammen yoghurt
  • 1 limoen (het sap)
  • 1 zakken vegatine
  • 100 ml water
  • Toplaag
  • 3 stuks kiwi (groen)
  • 1 kiwi (geel)
Instructions
    Taartbodem
  1. Doe de amandelen, havervlokken en medjool dadels in de keukenmachine en zet hem aan. Voeg steeds een beetje water toe, net zo lang tot je een plakkerige deegbal hebt.

  2. Bodem limoentaart

    Beleg de bakvorm met een vel bakpapier en vet de randen in. Druk met je handen de deegbal uit over de bodem, tot je een mooie egale laag hebt. Zet de bodem in de koelkast terwijl je de vulling maakt.

  3. Vulling
  4. Doe de yoghurt, cashewnoten en het limoensap in de keukenmachine en laat hem draaien tot je een romige egale massa hebt.

  5. Schenk ondertussen het water in een pan en voeg het zakje vegatine toe. Breng dit al roerend aan de kook en giet er dan het yoghurtmengsel bij.

  6. Vulling limoentaart

    Haal de bodem uit de koelkast en giet de vulling erop. Schud een klein beetje met de bakvorm zodat de vulling zich egaal over de bodem verdeelt. Zet het vervolgens 1 uur terug in de koelkast voor.

  7. Toplaag
  8. Toplaag limoentaart

    Pureer 2 groene kiwi’s tot een egaal papje en giet dat over de taart. Snijd de overgebleven kiwi’s in plakjes en leg deze om en om, dakpansgewijs op de taart. Zet de taart minimaal 3 uur terug in de koelkast.

Voedingswaarden

Porties 8


Hoeveelheid per portie
Calorieën 269kcal
% dagelijkse waarde *
Totaal vet 13.8g22%
Verzadigd vet 1.8g9%
Totaal koolhydraten 24.2g9%
Voedingsvezel 5g20%
Proteïne 9.1g19%

* Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid (ADH) is gebaseerd op een dieet van 2000 calorieën. Jouw behoefte ligt misschien wat hoger of lager. Voor gewichtscontrole raad ik je aan contact op te nemen met een gecertificeerd diëtiste.

Keywords: Limoentaart, vegan cheesecake,
foto van de auteur
Sylvia
Food en Lifestyle Blogger

Hej, ik ben Sylvia, part-timer, food blogger, moeder van 5 en oma van 2 (derde op komst). Ik woon samen met mijn man en onze kip in Noord-Holland. Ik hou van goed eten, kamperen, Scandinavië en de natuur. En hier deel ik graag mijn recepten met jou!