Deze munt chutney is heerlijk om je kanda bhaji in te dopen, om op te lepelen met een stuk pappadum of gewoon met een stukje naan. De munt chutney is heerlijk fris en perfect om de – vaak pittige – Indiase gerechten wat frisheid te geven. Niet iedereen kan tenslotte tegen erg pittig eten. Heb je bijvoorbeeld een pittige curry? Druppel er dan wat munt chutney over!
Chutney
Eigenlijk is chutney een fruitpuree waar kruiden en specerijen aan worden toegevoegd. Het wordt eigenlijk altijd vers gemaakt en omdat er geen conserveringsmiddelen worden gebruikt is het niet lang houdbaar.
Bij de Indiase restaurants krijg je bij binnenkomst meestal een schaaltje met pappadums en drie soorten chutney: mint, mango en een zeer pittige. Veelal is men verbaasd als het schaaltje zeer pittige chutney op gaat!
- 1 gember (ca. 2 cm)
- 30 gram munt
- 20 gram koriander
- 2 tenen knoflook
- 2 el water
- 2 el olie
- 3 1/2 el kwark (ongezoet)
- citroensap (naar smaak)
Warning: Undefined array key "author_info" in /customers/9/a/b/silphyaskitchen.nl/httpd.www/wp-content/plugins/delicious-recipes/templates/recipe/print-screen.php on line 563