Romig avocado-ijs (zonder ijsmachine)

Romig avocado-ijs (zonder ijsmachine)

Porties: 2 Totale tijd: 15 minuten Ervaring: Beginner

Avocado in je ijs? Klinkt misschien een tikkeltje vreemd, maar geloof me: dit is zó lekker! De romigheid van de avocado past perfect bij de zachte smaak van amandelmelk en een vleugje citroen. Het resultaat is een verfrissend ijsje dat je met een paar simpele stappen zelf maakt, zonder gedoe met een ijsmachine.

Ik maak dit vaak als ik zin heb in iets speciaals maar niet de keuken overhoop wil halen. Even alles in de blender, een paar uurtjes in de vriezer, en klaar is je huisgemaakte avocado-ijs. Heerlijk zacht, net even anders, en helemaal plantaardig. Probeer het eens – ik denk dat je verrast zult zijn!

Romig avocado-ijs (zonder ijsmachine)

Romig, fris en plantaardig: dit avocado-ijs is supermakkelijk te maken en heeft een verrassend zachte textuur. Je hebt er geen ijsmachine voor nodig, alleen een beetje geduld. Ideaal voor warme dagen of gewoon als bijzonder toetje!

Avocado ijs
Voorbereiding 10 minuten Overig 5 minuten Totale tijd 15 minuten Ervaring: Beginner Porties: 2

Ingrediënten

Instructies

  1. Halveer de avocado’s, verwijder de pitten en schep het vruchtvlees in een blender of keukenmachine.
  2. Voeg de amandelmelk, room, suiker en het sap van een halve citroen toe. Mix tot een glad en romig mengsel.
  3. Giet het mengsel in een diepvriesbak en zet het 2,5 uur in de vriezer.
  4. Haal het uit de vriezer, mix het opnieuw tot een luchtige massa en giet het terug in de bak.
  5. Laat het nog minstens 2,5 uur verder opstijven in de vriezer.
  6. Serveer zodra het stevig genoeg is – het liefst met een lepeltje erbij in de buurt!

Ook nodig

Tip

❗️ Laat het ijs een paar minuten op kamertemperatuur staan voor het scheppen, zodat het lekker smeuïg wordt!

Beoordeel dit recept:
Tags
foto van de auteur

Sylvia

Food en Lifestyle Blogger

Hej, ik ben Sylvia, part-timer, food blogger, moeder van 5 en oma van 3. Ik woon samen met mijn man in Noord-Holland. Ik hou van goed eten, kamperen, Scandinavië en de natuur. En hier deel ik graag mijn plantaardige recepten met jou!

Beoordeel dit recept

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept

Stel een vraag

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *