Rode bieten, ook wel liefkozend krootjes genoemd, zijn echte toppers uit de moestuin. Hoewel we in dit recept voorgekookte bieten gebruiken omdat het nog geen ‘bietentijd’ is, kun je tussen half maart en eind juli zaaien en van juni tot november oogsten. Binnenkort gaan de zaadjes de grond weer in en kan ik opnieuw genieten van verse bieten uit eigen tuin.
Ben jij ook zo gek op bieten en lijkt moestuinieren je wat? Lees dan ook mijn artikel ‘Rode bieten: van zaadje tot oogst‘.
Geniet van deze kleurrijke en smaakvolle salade, perfect voor een lichte lunch of als bijgerecht!
Verrukkelijke rode bietensalade met sinaasappel
Wat heb je nodig?
Voor de salade:
Voor de dressing:
Aan de slag!
-
Verdeel de veldsla over twee borden.
-
Snijd de gekookte bieten in dunne plakjes en leg ze mooi op de veldsla.
-
Snijd de appel in vieren, verwijder het klokhuis en snijd de parten in dunne plakjes. Verdeel deze over de borden.
-
Schil de sinaasappel grondig zodat het witte gedeelte volledig is verwijderd. Snijd de partjes in kleine stukjes, vang het sap op en verdeel de stukjes over de borden.
-
Hak de hazelnoten grof en strooi ze samen met de zonnebloempitten over de salade.
-
Meng de ingrediënten voor de dressing met het opgevangen sinaasappelsap en sprenkel dit over de salades.
Porties 2
- Hoeveelheid per portie
- Calorieën 455kcal
- % dagelijkse waarde *
- Totaal vet 28.7g45%
- Verzadigd vet 3g15%
- Natrium 142mg6%
- Kalium 1890mg54%
- Totaal koolhydraten 28g10%
- Voedingsvezel 14.2g57%
- Suikers 24.1g
- Proteïne 13.6g28%
- Vitamine C 55 mg
- Calcium 235 mg
- IJzer 4.2 mg
* Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid (ADH) is gebaseerd op een dieet van 2000 calorieën. Jouw behoefte ligt misschien wat hoger of lager. Voor gewichtscontrole raad ik je aan contact op te nemen met een gecertificeerd diëtiste.