De week in vogelvlucht

Het was een week van onstuimig weer, voorraadkastkoken en kleine geluksmomenten. Van bonen in teriyakisaus tot een verrassend lekkere fantasiesoep en kimchi op pinsa: de keuken draaide volop. Tussen het opruimen, testen en schrijven door was er tijd om te genieten van de markt, een makkelijke vrijdagavondmaaltijd en het tevreden gevoel van een opgeruimde voorraad en nieuwe inspiratie.

Zaterdag

Taco’s op een bord

Wat een vreselijk weer was het vandaag! Normaal gesproken heb je afwisselend buien, maar vandaag was het een enkele keer droog. We hadden voornamelijk hoosbuien, flinke wind en zelfs behoorlijke hagelstenen. We zijn de caravan dan ook niet uit geweest. Nou ja, vanmiddag, toen we besloten om naar huis te gaan. Dat hebben we met een gigantische omweg gedaan: leuke kronkelige weggetjes, kleine dorpjes, schattige kerkjes en mooie doorkijkjes.

Daardoor waren we laat thuis, maar ik hoefde gelukkig geen boodschappen te doen, want ik ben nog steeds bezig om de ‘oude’ voorraad op te ruimen. Aangezien ik geen social media (meer) heb, loop ik waarschijnlijk flink achter op alles, maar ik zag op YouTube dat daar zelfs een hashtag voor is: #ProjectPantry. Nou, daar doe ik dus – zonder dat ik het wist – volop aan mee!

Ik had nog een pakje bonen van de vakantie staan, er lagen nog kleine tortilla’s die alleen geschikt zijn voor taco’s, doperwten en maïs in de vriezer, Parmezaanse kaas van de Lidl (die is goed!), jalapeño’s, chipotle pasta en hot salsa. Rode uien heb ik natuurlijk altijd in huis, dus als je daar een heerlijk mengelmoesje van maakt, kom je een heel eind. Wij vonden het in ieder geval heerlijk!

Zondag

Ik stond vanmorgen vroeg al in de keuken en was in de weer met een hokkaido pompoen. Halveren, zaden verwijderen en dan in parten snijden en hup, de oven in – met schil en al. En zo kwam het dat ik ’s morgens al groenten naar binnen kreeg: een heerlijk romige haverpap met hokkaido pompoen en warme specerijen. De rest van de pompoen verwerkte ik in panna cotta, die we na het eten lekker hebben opgepeuzeld. Dat was best machtig trouwens! Voor het diner had ik pizza met kimchi in gedachten, maar ik had nog pinsa’s, dus deze keer maakte ik het niet met pizzabodem, maar met pinsa’s. Dat is een platbrood dat een beetje tussen pizza en focaccia in hangt, denk ik. Heerlijk was het. Het recept komt binnenkort op de website, dus ik zou maar alvast kimchi gaan maken 😉

Verder heb ik vandaag komkommer ingelegd, boodschappen gedaan en ben ik vooral bezig geweest met het verder opruimen van de keuken. Al met al een heerlijke zondag!

Maandag

Bonnen in teriyaki saus, basmati, wokgroenten en tempeh

Het wordt misschien wat saai, maar ik kan je verzekeren dat het best leuk is om eens in je voorraadkast en vriezer te duiken en te bedenken wat je er allemaal mee kunt maken. Deze keer moest het pakje met bonen in teriyakisaus eraan geloven. Dit pakje heb ik tijden geleden gekregen van mijn dochter, maar het kwam er steeds maar niet van.

Het was heerlijk, Lau – ze leest mee – lekker met basmatirijst, gewokte groenten en tempeh.

Dinsdag

Een Bunzlau waterscoop met overheerlijke soep

Na een hele dag achter de computer te hebben gezeten had ik niet zo heel veel zin meer in wat dan ook, en in het kader van voorraad opmaken hebben we alsnog enorm genoten van een heerlijke maaltijd.

Er lag nog een bak met oranje inhoud in de vriezer en ik had geen idee of het nu wortel of pompoen was, maar ik besloot dat het een soep zou worden! Een fantasiesoep die verrassend goed uitpakte. Ik had nog paprika’s, tomaten, kerstomaatjes, Indiase kruiden en een blikje soepballetjes die allemaal op moesten. De gekochte courgette ging er ook door. Afbakbroodjes de oven in, en ondertussen maakte ik een heerlijke spread van Philadelphia en kruiden. Zo wil ik altijd wel restjes opmaken.

Woensdag

Energieballetjes met blauwe bessen

Het was vandaag best een beetje een hectische dag, voornamelijk in mijn hoofd. Ik wilde van alles tegelijk doen, en aan het einde van de dag was ik best tevreden over de resultaten. Hopelijk is het morgen allemaal af en kan het maandag worden voorgelegd en live worden gezet! Maar goed, je komt hier waarschijnlijk meer om inspiratie op te doen voor eten…

Heb je de eerdere weekmenu’s ook gevolgd? Dan weet je vast al dat we vandaag bij dochterlief hebben gegeten. En weer ben ik natuurlijk vergeten een foto te maken, maar ik denk dat jullie allemaal wel een voorstelling hebben bij frietjes, nuggets en frikandelletjes uit de Airfryer. Daarom maar een foto van een andere ‘snack’: energieballetjes met blauwe bessen. Ook zin in snacks gekregen? Bekijk dan 5x Snacks voor de lekkere trek!

Donderdag

Plaatpizza di Silphya

Zo! Ik heb het inderdaad afgekregen vandaag, plus nog wat meer. Volgende week alles testen en nalopen, en dan kan het wat mij betreft live. Ik heb zelfs de communicatiecampagne eromheen ook al klaar.

Maar daardoor was ik vanavond wel laat klaar en had ik geen zin om boodschappen te doen. Gelukkig kun je met wat bloem, zout, suiker en gist een heerlijke plaatpizza maken. Beetje passata, knoflook en kruiden erop, geraspte kaas en wat ‘pizza-tofu’ van Taifun, en we hebben heerlijk gegeten.

Vrijdag

Het is vrijdag en we zijn gewoon thuis in plaats van op de camping! Dat betekent dat ik even lekker naar de markt kan fietsen om daar de gezelligheid op te snuiven. Het was er lekker druk; het hele plein stond vol met kramen. Dat is aan het eind van het seizoen wel eens anders: door storm, regen of sneeuw blijven marktkooplui weg. En geef ze eens ongelijk. Maar voor nu kon ik er weer heerlijk van genieten.

’s Avonds heb ik het lekker makkelijk gedaan met een kimchi-pannenkoek en wat mini-croissants met daarin plantaardige soepballetjes van Terra. Dat noemen we nu een totaal niet uitgebalanceerde maaltijd 😂, maar lekker was het wel! En makkelijk – dat gaf mij de tijd om andere dingen te koken die binnenkort op de website komen, en om weer wat artikelen verder uit te werken.

Vanaf volgende week ga ik een weekmenu delen, met tips voor voorbereidingen, boodschappenlijstjes etc. Ik ben benieuwd wat je van dat nieuwe format vindt.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *