Wanneer ik al van tevoren weet dat ik een curry wil gaan maken gebruik ik gedroogde kikkererwten. Normaal gesproken moet je kikkererwten minimaal een nacht weken en moeten ze lang koken. In de instant pot heb je dat niet! Dan ben je met een uurtje klaar.
Kikkererwten weetjes
Kikkererwten zijn peulvruchten uit de vlinderbloemenfamilie. Er zijn groene, gele, bruine en zwarte kikkererwten.
- Gele kikkererwten zijn wat romig en zijn het meest bekend in het Westen
- Bruine kikkererwten zijn kleiner, maar voedzamer dan de gele kikkererwten. Ze zijn vooral beken in Azië.
- Zwarte kikkererwten en zijn een specialiteit in Puglia, Italië.
- Groene kikkererwten zijn verse, vroeg geplukte en onrijpe kikkererwten. Je kunt ze zien als tegenhanger van de edamame.
Zie je in een Engelstalig recept garbanzo beans staan, dan bedoelen ze daarmee chickpeas ofwel kikkererwten.
- 1 cup kikkererwten
- 1/2 cup rode linzen
- 1 ui
- 1 tl kurkuma
- 1 el garam massala
- 2 clove knoflook
- 1 groene peper
- 1 el gember
- 1 tl mosterdzaad (bruin)
- 1 bouillonblokje (groenten)
- 1 can tomatenblokjes
- 1 santen
- 600 ml water
- peterselie
- koriander
- 1 el olie
Warning: Undefined array key "author_info" in /customers/9/a/b/silphyaskitchen.nl/httpd.www/wp-content/plugins/delicious-recipes/templates/recipe/print-screen.php on line 563