Print opties:

Frisse doperwt- en muntpuree

Doperwten-muntpuree

Dit gerecht is voor mij helemaal in balans, precies zoals ik het graag heb. Mocht je het echter wat saai vinden, voel je vrij om het extra te pimpen met een snufje zeezout, wat versgemalen peper, chilivlokken, tijm, of een fijngesneden uitje.

Als je het in een goed afgesloten trommel bewaart, blijft de puree ongeveer een week goed, hoewel het na die tijd wat muf kan worden. Maar als je het net zo lekker vindt als ik, is het waarschijnlijk binnen drie dagen op!

Mijn man, die normaal gesproken geen fan is van doperwten, vindt deze puree zelfs lekker als hij koud is. En ik moet toegeven: koud is het eigenlijk het allerlekkerst.

Keuken
Menugang
Ervaring Beginner
Tijd
Voorbereiding: 5 minuten Totale tijd: 5 minuten
Dieet / Allergie Glutenvrij, Notenvrij, Sojavrij
Ingrediƫnten
  • 450 gram doperwten (diepvries)
  • 4 takjes munt
Aan de slag
  1. Blancheren: Kook de diepvriesdoperwten 2 minuten in een pan met kokend water. Giet ze daarna af en dompel ze meteen in een ijsbadje (een schaaltje met ijskoud water en een paar ijsblokjes). Dit helpt om de heldergroene kleur en knapperigheid te behouden.

  2. Munt bereiden: Pluk de blaadjes van de munttakjes en zet deze even opzij.

  3. Blenden: Doe de doperwten en de muntblaadjes in een blender. Pulseer tot je de gewenste textuur hebt. Wil je een gladde puree, blend dan iets langer; voor een iets grovere structuur, stop eerder.

  4. Serveren: Deze puree is heerlijk op kamertemperatuur, maar je kunt hem ook warm serveren als bijgerecht of als onderdeel van een maaltijd.

    Klaar om te genieten van een frisse, groene lekkernij? Eet smakelijk!

foto van de auteur
Sylvia
Food en Lifestyle Blogger

Hej, ik ben Sylvia, part-timer, food blogger, moeder van 5 en oma van 3. Ik woon samen met mijn man in Noord-Holland. Ik hou van goed eten, kamperen, Scandinaviƫ en de natuur. En hier deel ik graag mijn plantaardige recepten met jou!