Doperwten-muntpuree

Doperwten-muntpuree is zo’n simpel receptje dat het de website nooit haalde. Maar onlangs dacht ik “waarom niet?!” Iets wat zó lekker is, moet je gewoon delen. Dus bij deze.
Doperwten-muntpuree pinit Bekijk galerij 2 foto's

💡 Tips

  • Toevoegingen – ik vind dit gerecht zo perfect in balans voor wat ik er mee doe. Maar misschien vind je het wat saai? Voeg dan een of meer van de volgende ingrediënten toe: zeezout, versgemalen peper, chilivlokken, tijm, fijngesneden uitje etc.
  • Bewaren – in een goed afgesloten trommel kun je de puree zeker een week goed houden, dan begint het wat muf te worden. Maar als je het net zo lekker vindt als ik, dan is het met drie dagen wel op!
  • Eet het koud – mijn man houdt absoluut niet van doperwten, maar zelfs hij vindt dit lekker, maar wel koud. En eerlijk is eerlijk: koud is het lekkerst.
Voorbereiding 5 minuten Totale tijd 5 minuten

Ingrediënten

Cooking Mode Disabled

Instructies

  1. Leg de doperwten 2 minuten in kokend water, giet ze dan af en leg ze in een ijsbadje.

    Een ijsbadje maak je door ijskoud water en wat ijsblokjes in een schaaltje te doen.
  2. Ris de blaadjes munt van de takjes en doe ze samen met de doperwten in je blender. Pulseer tot de gewenste dikte.

  3. De puree is zowel warm als koud te eten.

foto van de auteur

Sylvia

Food en Lifestyle Blogger

Hej, ik ben Sylvia, part-timer, food blogger, moeder van 5 en oma van 3. Ik woon samen met mijn man in Noord-Holland. Ik hou van goed eten, kamperen, Scandinavië en de natuur. En hier deel ik graag mijn plantaardige recepten met jou!

Beoordeel dit recept

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stel een vraag

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *