Over mij

Hej, ik ben Silphya!

Zelfbenoemd voedingsdeskundige, met knipoog, en oprichter / foodblogger van Silphya’s Kitchen.

Naast mijn dagelijks werkzaamheden op kantoor kun je me in de keuken vinden om nieuwe recepten te maken of achter de computer om die recepten te delen. Ik vind het leuk om anderen te inspireren met mijn recepten. Bovendien laat ik je graag zien dat een plantaardige leefstijl heel erg lekker kan zijn!

foto van de auteur

Gezond en betaalbaar. Dat is mijn doel bij het maken van recepten. Het lukt de ene keer beter dan de andere keer.


Nog steeds nieuwsgierig?

Ik ben Sylvia – voedingsdeskundige met een knipoog – en ik hou van goed eten, wandelen, fietsen, kamperen en Scandinavië. Alles op een rustig tempo, zodat ik kan genieten van het moment. De wereld gaat al snel genoeg. Daarnaast probeer ik zo milieubewust en duurzaam mogelijk te leven. Voor mij betekent dat dus dat ik plantaardig eet. Ik ben geen geboren veganist, dus je zult ook nog recepten met vlees en zuivel tegenkomen. In de loop van de tijd zullen die wel geveganized gaan worden.

Silphya’s Kitchen is mijn stukje op het wereldwijde web waar je niet alleen recepten kunt vinden, maar ook tips om te besparen op de boodschappen, keukentips, kookadvies en duurzame alternatieven voor bijvoorbeeld keukenhulpjes en dergelijke. Ook kun je er persoonlijke verhalen, reisverhalen en uittips verwachten.

Ik hoop dat je door mij geïnspireerd raakt om zelf een gezonde maaltijd op tafel te zetten. Daarnaast hoop ik dat je het net zo leuk vindt als ik wanneer je iets helemaal zelf heb gemaakt.

De website in vogelvlucht

Als je hier voor het eerst komt kan ik je aanraden om eens naar het volgende te kijken:

 • Klik in het menu eens op ‘verras mij’ misschien word je er blij van
 • Op verschillende plekken word je gewezen op categorieën, favoriete recepten, keys en meer. Alles om te zorgen dat je snel vindt wat je zoekt.
 • Kijk eens onder ‘Wat eten we vandaag’. Je ziet daar drie recepten voor ontbijt, lunch of diner. Zo stel je snel en makkelijk een dag- of weekmenu samen
 • Lekker recept gevonden? Je kunt een account aanmaken en dat recept opslaan. Handig toch? Het kost je overigens helemaal niets natuurlijk.
 • Mis je iets, gaat er iets fout of heb je iets anders wat je aan me kwijt wil? Via het contactformulier kom je met me in contact.

Fun facts

 • Geboren: geboren in Nederland, anderhalf jaar in Spanje gewoond en 36 keer verhuisd
 • Reizen: vele landen heb ik al gezien, maar nergens ben ik zo graag als in Zweden
 • Favoriete kleur: natuurtinten en Falun rood
 • Grootste angst: spinnen en spreken in het openbaar, dat laatste doe ik dus echt niet
 • Favoriete ontbijt: overnight oats
 • Favoriete serie: bijna alle Scandinavische series, maar The Bridge steekt er toch wel bovenuit

Fotografie

Veel foodblogs hebben de meest prachtige foto’s. Fotografie is echter wel een vak apart en ik heb dat niet echt onder de knie. Maar het oog wil ook wat, dus ik doe mijn best. Ik heb echter geen grote mooie keuken of geschikte ruimte bij perfect licht.

Wat je ziet is wat ik eet

Eet ik een nieuw gerecht en bevalt het, dan komt het recept met foto op de website. Dus er worden ook niet dagelijks nieuwe recepten geplaatst, simpelweg omdat ik daar de tijd (nog) niet voor heb.,