De lekkerste scrambled tofu

Het kost een klein beetje meer tijd, maar dan heb je me toch een geweldige lunch! Of, wanneer je extra groente toevoegt, een heel compleet hoofdgerecht.
Boterhammen met scrambled tofu en rauwkost pinit Bekijk galerij 2 foto's

Meerdere keren heb ik scrambled tofu gemaakt, steeds wel lekker, maar geen enkele keer zo ongelofelijk lekker als dit recept! Het zit boordevol smaak, is eiwitrijk en bovendien lijkt het ontzettend veel op de reguliere roereieren.

Zowel mijn man als ik hebben vol verbazing naar de pan zitten staren, we konden niet geloven dat dit zo ontzetten sterk deed denken aan roerei. De structuur is natuurlijk wel wat anders, maar door de ‘ei-saus’ werd het wel net zo zacht en romig.

Kala namak, wat is dat?

Kala namak is misschien meer bekend als Indiaas zwart zout. Het ruikt en smaakt heel erg naar ei, vergis je niet, die kwart theelepel uit het recept is – zeker als je het voor het eerst gebruikt – echt wel genoeg. 

In Duitsland trof ik het zomaar aan in een gewone supermarkt en ben er heel blij mee. Hier in Nederland moet je er volgens mij voor naar de toko of de Indiase supermarkt. Ik kan je in ieder geval wel verzekeren dat het meer dan de moeite waar is om te kopen.

Zo kun je de scrambled tofu serveren

Op Amerikaanse websites zie je vaak scrambled tofu wraps terugkomen. Die heb ik zelf ook een keer gemaakt trouwens. Maar die vond ik niet lekker genoeg om als ontbijt te gaan eten. 

Ik ga dan ook voor een overheerlijke volkoren boterham, belegd met een kwart geprakte avocado en daarop de scrambled tofu. Vervolgens zou je het kunnen beleggen met bijvoorbeeld tomaat en komkommer. Lekker voor de lunch.

Voor het avondeten hadden we twee boterhammen per persoon en deden wij er nog een mengsel van gebakken paprika, shi-take en knoflook overheen. Een flinke handvol kiemgroenten maakte het hoofdgerecht compleet. 

De lekkerste scrambled tofu

Moeilijkheid: Gemiddeld Prep 5 mins Bereiding 20 mins Totaal 25 minuten
Porties: 2

Ingrediënten

Instructies

  1. Haal de tofu uit de verpakking dep het droog, knijp het voorzichtig een beetje uit en verkruimel het. Verhit de boter in een hapjespan en bak de tofu ongeveer tien minuten.

  2. Mix ondertussen de overige ingrediënten in een schaaltje tot een dikke saus en schep dit door de tofu. Bak het geheel nog een minuut of 10. Verdeel het geheel over 4 boterhammen.

Voedingswaarden

Porties 2


Hoeveelheid per portie
Calorieën 268kcal
% dagelijkse waarde *
Totaal vet 18g28%
Verzadigd vet 5.3g27%
Totaal koolhydraten 4.9g2%
Voedingsvezel 2.3g10%
Proteïne 20.7g42%

* Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid (ADH) is gebaseerd op een dieet van 2000 calorieën. Jouw behoefte ligt misschien wat hoger of lager. Voor gewichtscontrole raad ik je aan contact op te nemen met een gecertificeerd diëtiste.

Notitie

Eet de scrambled tofu met gewokte groenten of op een boterham. Lekker met sla en komkommer, of met gebakken paprika en shiitakes.

Keywords: Scrambled tofu, vegan roerei

Veelgestelde vragen

Alles uitvouwen:
Kan ik de scrambled tofu bewaren?

Mocht je – net als ik – wat meer tofu hebben gemaakt, dan kun je het een dag of drie bewaren in de koelkast. Daarna kun je het weer opbakken en gewoon opeten. Maar vers en warm is het wel het lekkerst!

foto van de auteur

Sylvia

Food en Lifestyle Blogger

Hej, ik ben Sylvia, part-timer, food blogger, moeder van 5 en oma van 2 (derde op komst). Ik woon samen met mijn man en onze kip in Noord-Holland. Ik hou van goed eten, kamperen, Scandinavië en de natuur. En hier deel ik graag mijn recepten met jou!

Add a review

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *