Geroosterde paprikaspread

Een heerlijk frisse paprikaspread voor op de boterham of als dip met wat rauwkost. Je krijgt met iedere hap een goede dosis vitaminen, eiwit en vezels binnen.
Potje met geroosterde paprikaspread pinit Bekijk galerij 4 foto's

Geroosterde paprikaspread is een welkome afwisseling voor op de boterham. Sinds ik geen dierlijke producten meer gebruik bestaat het beleg op mijn boterham meestal uit hummus of homemade hazelnootpasta. Erg lekker, maar soms wil je wat anders. En mijn repertoire wordt steeds verder uitgebreid (gelukkig). Deze paprikaspread heeft een beetje pit en wordt lekker fris door de overige ingrediënten. 

Het mooie van deze geroosterde paprikaspread is dat je het zo snel klaar hebt. Binnen een kwartier zit jij aan tafel met een goedgevulde sandwich.

❗️ Pro tip: gebruik kant en klaar geroosterde paprika’s als je weinig tijd hebt.

Waar veel mensen tijdens corona hun gewicht zagen stijgen, zag ik het alleen maar afnemen. Doordat ik alleen nog maar thuis werkte had – en nam – ik veel meer tijd voor beweging en goed eten. Sinds corona voorbij is zie ik mijn gewicht weer toenemen en gaat het ook met de beweging toch weer wat achteruit. Nou ja, dat laatste ook door lichamelijke klachten, maar vooruit, gooi maar even op een hoop.

Ik mis dit soort groentespreads eigenlijk. Hoog tijd dat ik dit allemaal weer in ere herstel. Dan maar ‘s avonds nog wat langer in de keuken, naast diner en ontbijt voor de volgende dag ook ondertussen maar even wat meer tijd besteden aan de lunch! 🥗

Voorbereiding 5 minuten Totale tijd 5 minuten
Porties: 8 Calorieën: 66 kcal

Ingrediënten

Cooking Mode Disabled

Instructies

  1. Giet de limabonen af en spoel ze goed om. Laat ze even uitlekken en voeg dan alle ingrediënten toe aan de blender. Laat de machine op volle kracht een paar minuten draaien.

  2. Serveersuggestie

    Besmeer een volkoren boterham rijkelijk met de geroosterde paprikaspread, beleg vervolgens met dunne plakjes komkommer, tomaat en avocado. Strooi er flink wat kiemgroenten over en breng op smaak met peper en zout.

Voedingswaarden

Hoeveelheid per portie
Calorieën 66kcal
% dagelijkse waarde *
Totaal vet 2.5g4%
Verzadigd vet 0.5g3%
Natrium 83mg4%
Kalium 161mg5%
Totaal koolhydraten 5.5g2%
Voedingsvezel 3.1g13%
Suikers 0.9g
Proteïne 3.6g8%

Vitamine C 7 mg
Calcium 20 mg
IJzer 1.1 mg

* Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid (ADH) is gebaseerd op een dieet van 2000 calorieën. Jouw behoefte ligt misschien wat hoger of lager. Voor gewichtscontrole raad ik je aan contact op te nemen met een gecertificeerd diëtiste.

Notitie

🌶️  Pas de hoeveelheid sriracha aan naar jouw smaak, niet iedereen houdt van pittigheid tijdens de lunch, op de boterham.

🌶️  Je kunt ook harissa gebruiken, dat is minder pittig maar geeft wel een lekker pikantje aan de spread

Veelgestelde vragen

Alles uitvouwen:
Kan ik de edelgistvlokken vervangen?

De edelgistvlokken geven de spread een hartige smaak. Je kunt dit vervangen door wat knoflook- en uienpoeder. De smaak is dan natuurlijk anders, maar het geeft ook een hartige smaak aan de spread.

Kan ik ook andere bonen gebruiken?

Jazeker! Je kunt lekker variëren met de bonen, probeer bijvoorbeeld eens witte bonen of cannellinibonen in dit recept.

foto van de auteur

Sylvia

Food en Lifestyle Blogger

Hej, ik ben Sylvia, part-timer, food blogger, moeder van 5 en oma van 3. Ik woon samen met mijn man in Noord-Holland. Ik hou van goed eten, kamperen, Scandinavië en de natuur. En hier deel ik graag mijn plantaardige recepten met jou!