Blondies

Bij blondies denk je natuurlijk al gauw aan snoepen, daarom staan ze in de categorie snacks. Maar doe eens gek, serveer eens een stukje blondie met wat sorbetijs als toetje! Of als je ‘s morgens haast hebt, kun je ook een stuk als ontbijt eten. Lekker en voedzaam.
Blondies pinit Bekijk galerij 3 foto's

Ik hoor je denken: blondies en witte bonen? Huh, hoe dan!? Maar ik kan je verzekeren dat het heerlijk is en je eigenlijk niets merkt van de witte bonen. Toen ik brownies met zwarte bonen maakte kreeg ik gelijk het idee om dan ook maar eens blondies te gaan maken met witte bonen.

Je zult er versteld van staan dat je niets meer van deze witte bonen terugvindt in het eindproduct. Ik kookte gedroogde witte bonen in de Instant Pot, maar bonen uit blik werken natuurlijk net zo goed, spoel ze dan wel goed af en laat ze goed uitlekken.

Het voordeel van deze brownies en blondies is toch wel dat je al snoepend peulvruchten binnen krijgt. Hiermee krijg je dus gelijk extra vezels, eiwitten en andere broodnodige voedingsstoffen binnen. Win-Win!

Tip: gebruik je bonen uit blik en is daar zout aan toegevoegd? Gebruik dan minder, of helemaal geen, zout in het recept!

Blondies

Moeilijkheid: Gemiddeld Prep 10 mins Bereiding 25 mins Totaal 35 minuten
Temperatuur: 200  °C Porties: 9
Seizoen: Geschikt voor het hele jaar

Ingrediënten

Instructies

  1. Verwarm de oven voor tot 200 graden.

  2. Maal de havervlokken fijn en zet het even apart. Voeg alle ingrediënten, behalve de kokosrasp en hazelnoten, toe aan het meel. Mix alles totdat je een dik en glad beslag hebt. Tussendoor moet je waarschijnlijk steeds even stoppen om het beslag van de wanden af te schrapen.

  3. Houd 9 hazelnoten apart. Hak de overige hazelnoten grof. Doe de gehakte hazelnoten en kokosrasp bij het beslag en schep het erdoor met een spatel.

  4. Vet de brownievorm in en beleg eventueel met een stuk bakpapier. Schep het beslag in de vorm en verdeel het zo goed mogelijk. Deel in gedachten de blondies in 9 stukken en plaats in het midden van ieder stuk een hazelnoot.

  5. Bak de blondies ongeveer 25 minuten, totdat de buitenkant lichtbruin is gekleurd. Haal de blondies dan uit de oven en laat het volledig afkoelen. Snijd het vervolgens in 9 stukken.

Notitie

Mijn cup heeft een inhoud van 240 ml.

Keywords: Blondies, Gezonder snoepen,

Veelgestelde vragen

Alles uitvouwen:
Kan ik de witte bonen vervangen?

Je kunt de witte bonen eventueel vervangen door cannellini bonen.

Ik heb geen appels in huis. Wat nu?

Je kunt de appel vervangen door 2 eetlepels appelmoes. 

Ik heb een pinda-allergie. Kan ik de pindakaas vervangen?

Als je allergisch bent voor pinda’s maar niet voor noten, dan zou je een andere notenpasta kunnen gebruiken. Laat het anders gewoon achterwege.

Kun je de blondies ook koud eten?

Jazeker! Sterker nog, koud vind ik ze veel lekkerder.

Hoe lang kun je de blondies bewaren?

In een goed afgesloten bak kun je ze vijf tot zeven dagen bewaren in de koelkast.

Toegevoegd aan
foto van de auteur

Sylvia

Food en Lifestyle Blogger

Hej, ik ben Sylvia, part-timer, food blogger, moeder van 5 en oma van 2 (derde op komst). Ik woon samen met mijn man en onze kip in Noord-Holland. Ik hou van goed eten, kamperen, Scandinavië en de natuur. En hier deel ik graag mijn recepten met jou!

Add a review

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *