Pumpkin pie (no bake)

Zodra de blaadjes verkleuren is het voor mij de start van het pompoenseizoen! En je kunt toch wel zo veel doen met pompoen 🎃 Deze heerlijke pompoentaart maak je supersnel zonder een oven te gebruiken. Je moet alleen even wat geduld hebben omdat de taart moet opstijven in dek koelkast.
Pumpkin pie pinit Bekijk galerij 2 foto's

Toen ik in januari 2020 een pumpkin pie cheesecake maakte at ik nog van alles. Sindsdien is er wel het een en ander veranderd in mijn leef- en eetpatroon. Hoog tijd dus om een pumpkin pie te maken die helemaal plantaardig is. Deze is extra makkelijk omdat er geen oven aan te pas komt. 

Pompoenkruiden 

Zelf pompoenkruiden maken is overigens een fluitje van een cent. Maak een grote hoeveelheid, want je kunt het bij heel veel recepten gebruiken. Recepten waar je deze mix aan toe kunt voegen:

  • schil een appel, ontdoe van klokhuis en snijd in kleine stukjes. Leg de appelblokjes in een steelpan, voeg een klein beetje water en een theelepel pumpkin pie spice toe. Zet het vuur laag en laat het ongeveer 10 minuten pruttelen. Schep in een kom en lepel er dikke yoghurt over. Strooi er eventueel wat gehakte noten of kokos over.
  • cupcakes met een smaakje; voeg die overheerlijke pumpkin pie spice toe.
  • wat dacht je van een koffie verkeerd met een half theelepeltje van deze kruiden? Of wat slagroom op de koffie en daar wat kruiden over strooien? Heerlijk!

Pumpkin pie (no bake)

Moeilijkheid: Gemiddeld Prep 20 minuten Overig 4 uur Totaal 4 uren 20 minuten
Porties: 8 Calorieën: 302 kcal
Seizoen: Herfst

Ingrediënten

Voor de bodem

Voor de vulling

Optioneel

Instructies

  1. Doe alle ingrediënten voor de bodem in de keukenmachine, behalve het water. Zet de machine aan en voeg telkens een klein beetje water toe, totdat je een grote plakkerige deegbal hebt.

  2. Beleg de taartbodem met een vel bakpapier en vet de randen een beetje in. Verdeel de deegbal over de bodem, druk het aan met je handen. Zet het in de koelkast terwijl je de vulling maakt.
    taartbodem
  3. Doe alle ingrediënten voor de vulling, behalve water en vegatine, in de keukenmachine en laat hem draaien tot je een egale massa hebt.

  4. Schenk het water en de vegatine in een pan en breng het al roerend aan de kook. Voeg dan het pompoenmengsel toe, roer het even door en haal het van de warmtebron.

  5. Pak de taartbodem uit de koelkast en giet het pompoenmengsel erop. Verdeel met een spatel. Zet de taart voor minimaal 4 uur in de koelkast.

    taartvulling
Voedingswaarden

Hoeveelheid per portie
Calorieën 302kcal
% dagelijkse waarde *
Totaal vet 16.6g26%
Verzadigd vet 2.6g13%
Totaal koolhydraten 27.8g10%
Voedingsvezel 4.3g18%
Proteïne 8.2g17%

* Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid (ADH) is gebaseerd op een dieet van 2000 calorieën. Jouw behoefte ligt misschien wat hoger of lager. Voor gewichtscontrole raad ik je aan contact op te nemen met een gecertificeerd diëtiste.

Keywords: Pumpkin pie, halloween, pompoentaart, herfst

Veelgestelde vragen

Alles uitvouwen:
Wat is vegatine en kan ik het vervangen?

Vegatine is de plantaardige variant van gelatine. Je kunt het vervangen door agar agar. 

Wat is jouw favoriete slagroom?

De plantaardige topping van de Albert Heijn is mijn absolute favoriet! Maar kokosroom of kokoscrème is ook heerlijk bij deze taart.

Moet je de dadels niet weken?

In principe kun je dadels zo gebruiken, maar mochten ze te hard zijn dan kun je ze even weken in wat kokendheet water.

foto van de auteur

Sylvia

Food en Lifestyle Blogger

Hej, ik ben Sylvia, part-timer, food blogger, moeder van 5 en oma van 2 (derde op komst). Ik woon samen met mijn man en onze kip in Noord-Holland. Ik hou van goed eten, kamperen, Scandinavië en de natuur. En hier deel ik graag mijn recepten met jou!

Add a review

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *