Rabarber-frambozenmoes

Ik word altijd erg blij als ik de rabarber boven de grond uit zie komen. Eindelijk weer een paar maanden genieten van deze heerlijke lente-groente!
Rabarber-frambozenmoes pinit

Zonder toegevoegde suikers, toch zoet! Deze rabarber-frambozen moes is heerlijk fris. Zoet door de frambozen en 100% appelmoesjes, maar ook een beetje zurig van de rabarber.

Zelfgemaakte appelmoes

Appelmoes maken is een koud kunstje: schil appels en verwijder de klokhuizen, kook ze vervolgens tot moes. Dat is alles. Ik voeg er geen suikers aan toe, wel soms ander fruit of kaneel. Maar liefst heb ik een pot op voorraad zonder toevoegingen. Maar als je het niet in huis hebt en ook geen tijd of zin om het te maken, dan zijn 100% appelmoesjes echt een uitkomst!

100% appelmoesjes

Geen aandelen, geen advertentie maar gewoon een enthousiaste eter van deze heerlijke 100% appelmoesjes. We eten niet iedere dag fruit dus op die dagen eten we dan een bakje appelmoes.

Zoals de naam al doet vermoeden gaat het hier om pure appelmoes zonder toevoegingen. Had ik al gezegd dat ze lekker zijn?

Het leek me erg lekker om een rabarbermoes te maken met frambozen en appelmoes. En dat was een goed idee kan ik je verklappen! Ik weet zeker dat jij hier ook van zult smullen.

Voorbereiding 5 minuten Bereiding 15 minuten Totale tijd 20 minuten
Porties: 6

Ingrediënten

Cooking Mode Disabled

Instructies

  1. Maak de rabarber schoon en snijd in stukken van 3 cm. Doe de rabarber samen met de frambozen, appelmoes en een eetlepel water in een pan en leg de deksel erop.

  2. Laat 15 minuten pruttelen en roer regelmatig even door. Als de rabarber uit elkaar valt is het klaar.

Voedingswaarden

Porties 6


Hoeveelheid per portie
Calorieën 47kcal
% dagelijkse waarde *
Totaal vet 0.1g1%
Totaal koolhydraten 7.5g3%
Voedingsvezel 3.2g13%
Proteïne 1.1g3%

* Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid (ADH) is gebaseerd op een dieet van 2000 calorieën. Jouw behoefte ligt misschien wat hoger of lager. Voor gewichtscontrole raad ik je aan contact op te nemen met een gecertificeerd diëtiste.

Veelgestelde vragen

Alles uitvouwen:
Hoe lang kun je de rabarber-frambozenmoes bewaren?

Je kunt het in een goed afgesloten bakje ongeveer vier dagen bewaren in de koelkast.

Kun je het ook invriezen?

Jazeker! Maak gerust een veelvoud van dit recept en vries het per portie in. Op deze manier kun je ook in de winter nog genieten van die heerlijke rabarber-frambozenmoes.

foto van de auteur

Sylvia

Food en Lifestyle Blogger

Hej, ik ben Sylvia, part-timer, food blogger, moeder van 5 en oma van 3. Ik woon samen met mijn man in Noord-Holland. Ik hou van goed eten, kamperen, Scandinavië en de natuur. En hier deel ik graag mijn plantaardige recepten met jou!