Patatas bravas y mas!

Patatas bravas is een typisch Spaans gerecht wat in vele restaurants en bars – als onderdeel van tapas – geserveerd wordt. Van oorsprong zijn de aardappeltjes gefrituurd of gebakken en worden daarna overgoten met een pittige saus. 
Patatas bravas pinit Bekijk galerij 3 foto's

Onderstaand recept heb ik gemaakt met ovengebakken en met gekookte krieltjes. Zowel met als zonder schil. En ik moet zeggen: de gekookte variant is eigenlijk nog veel lekkerder! Het allerlekkerst is nog wel met krieltjes in de schil!

Ook al zijn patatas bravas onderdeel van tapas, je kunt het ook prima eten bij het avondeten. Het combineert prima met komkommer en broccoli, de saus maakt de broccoli gelijk wat spannender. Inmiddels heb ik er ook een beetje mijn eigen draai aan gegeven: soms voeg ik wat chipotle saus toe, daar wordt het extra pittig van!

Maak de tapas extra feestelijk

Heb je een feestje georganiseerd en ga je tapas serveren? Maak er dan een Spaanse avond van en maak het feest compleet met Spaanse artikelen. Denk bijvoorbeeld aan cocktailprikkers met de Spaanse vlag. Je vindt bij Bol.com nog veel meer leuke ideeën voor een Spaanse avond.

Patatas bravas y mas!

Moeilijkheid: Beginner Prep 15 mins Bereiding 15 mins Totaal 30 minuten
Porties: 2

Ingrediënten

Instructies

  1. Kook de krieltjes gaar in ongeveer 15 minuten. Check met een prikkertje of vork of ze echt gaar zijn.

  2. Maak ondertussen de saus door de mayonaise in een schaal te scheppen en te mengen met de gerookte Spaanse paprikapoeder, olijfolie, citroensap en uitgeperste knoflook. Breng op smaak met peper en zout. Klop de saus met een vork tot alles goed is gemengd en de saus lekker romig is.
Voedingswaarden

Porties 2


Hoeveelheid per portie
Calorieën 692kcal
% dagelijkse waarde *
Totaal vet 24.6g38%
Verzadigd vet 2.2g12%
Totaal koolhydraten 102.4g35%
Voedingsvezel 9.3g38%
Proteïne 10.8g22%

* Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid (ADH) is gebaseerd op een dieet van 2000 calorieën. Jouw behoefte ligt misschien wat hoger of lager. Voor gewichtscontrole raad ik je aan contact op te nemen met een gecertificeerd diëtiste.

Keywords: Tapas, Spaanse aardappeltjes
foto van de auteur

Sylvia

Food en Lifestyle Blogger

Hej, ik ben Sylvia, part-timer, food blogger, moeder van 5 en oma van 2 (derde op komst). Ik woon samen met mijn man en onze kip in Noord-Holland. Ik hou van goed eten, kamperen, Scandinavië en de natuur. En hier deel ik graag mijn recepten met jou!

Add a review

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *