Ranch kruidenmix

Met deze ranch kruidenmix heb je de basis in huis voor een heerlijke dipper, dressing of marinade. Het enige wat je hoeft toe te voegen is mayonaise, zure room en olie!
Ranch kruidenmix pinit Bekijk galerij 2 foto's

De Amerikaanse Ranch Seasoning kom je in veel recepten tegen. Gebruik een zakje ranch kruidenmix voor dit of voor dat, maar wat is het eigenlijk? In Nederland ben ik deze kruidenmix nog niet tegengekomen, dus besloot ik het zelf te gaan maken. Waarschijnlijk heb je de meeste ingrediënten gewoon in je keukenkastje staan en het is in twee tellen gemaakt. 

Te veel zout in kruidenmixen

In veel kant en klare kruidenmixen zit zout, veel zout. Door zelf je kruidenmixen te maken bepaal je dus ook zelf hoeveel zout je er aan toevoegt. Mijn bloeddruk schoot omhoog bij het zien van de hoeveelheid zout die werd gebruikt in de ranch kruidenmix recepten op internet. Dat paste ik dus drastisch aan.

De smaak

Ben jij ook zo benieuwd naar de smaak van deze ranch kruidenmix of ken jij het al? Het was voor mij in ieder geval dé reden om deze mix zelf te gaan maken. Het eerste wat ik ermee maakte was een dipper. Het deed me sterk denken aan heksenkaas en daar ben ik best een fan van. Vervolgens maakte ik een dressing voor over de salade. Deze deed me wel denken aan de fles saladedressing van vroeger, die mijn moeder gebruikte, maar dan lekkerder. Voor het eerst in mijn leven vond ik een saladedressing op basis van mayonaise lekker!

Hoe gebruik je de kruidenmix

  • Dressing: mix 2 eetlepels ranch kruidenmix met 2 eetlepels mayonaise, 2 eetlepels zure room en 1 eetlepel olie. Voeg water toe totdat je de gewenste dikte hebt bereikt. Heerlijk over een salade met tomaat, komkommer, radijs en avocado.
  • Dipper: mix 2 eetlepels ranch kruidenmix met 2 eetlepels mayonaise en een beetje olijfolie. Lekker met een stokbroodje, soepstengel of chips.
  • Marinade: mix 2 eetlepels kruidenmix met 2 à 3 eetlepels olie en giet het over aardappeltjes of groenten voordat je ze gaat roosteren.
  • Brood bakken: voeg 1 of 2 eetlepels kruidenmix toe aan je brooddeeg, eventueel nog wat verse uitjes erbij en je hebt een heerlijk hartig brood.

💡 Tip: Op zoek naar nieuwe kruidenpotjes? Bol heeft een flink assortiment!

Ranch kruidenmix

Moeilijkheid: Beginner Prep 5 mins Totaal 5 minuten

Ingrediënten

Instructies

  1. Simpeler kan niet: doe alle ingrediënten in een potje en schud tot alles goed is gemengd. Bewaar bij de rest van je kruiden en specerijen.

Keywords: Ranch, Kruidenmix,
foto van de auteur

Sylvia

Food en Lifestyle Blogger

Hej, ik ben Sylvia, part-timer, food blogger, moeder van 5 en oma van 2 (derde op komst). Ik woon samen met mijn man en onze kip in Noord-Holland. Ik hou van goed eten, kamperen, Scandinavië en de natuur. En hier deel ik graag mijn recepten met jou!

Add a review

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *