Lemon curd chiapudding

Lemon curd chiapudding pinit Bekijk galerij 3 foto's

Ook al grijp ik vaak terug naar de bekende overnight oats in allerlei varianten, ik mag toch ook wel heel graag chiapudding eten. Deze lemon curd chiapudding is heerlijk verfrissend door de citroenen, lekker zoet door de dadels en wordt een beetje tropisch en romig door de kokosyoghurt. En het mooiste van alles is dat het klaar is in tien minuten! 

Ook als dessert is deze lemon curd chiapudding heel erg lekker! Je hebt met onderstaand recept dan wel genoeg voor vier personen.

Is biologisch beter?

Op al onze groenten en fruit zijn wel in meer of mindere mate pesticiden en andere rotzooi gebruikt. Biologische groenten en fruit bevatten niet of nauwelijks pesticiden. Fruit wordt ook nog eens bewerkt met een waslaagje zodat het mooi glimt wanneer het in de schappen in de supermarkt ligt. Deze waslaag wil je natuurlijk niet eten, dus was je je fruit grondig.

We wassen dus onze groenten en fruit zorgvuldig, maar is dat ook voldoende? Met alleen wat water maak je groenten en fruit voor je gevoel schoon, maar er blijft altijd nog wat achter natuurlijk. Daarom koop ik het liefst biologische groenten en fruit. 

Voor de zekerheid heb ik de citroenen gewassen in een badje van water en wat baking soda. Daarna met een borstel nog even goed geboend onder de kraan. Dat zou het moeten doen! Maar er is ook een apparaatje op de markt wat belooft om 99% van alle pesticiden en andere ellende te verwijderen. De reviews zijn allemaal uitermate lovend, maar ik vind het best een hoop geld… Heb jij zo’n pesticiden verwijderaar, dan ben ik heel benieuwd naar jouw ervaring!

De ingrediënten 

  • Citroenen – ik gebruikte biologische citroenen omdat in dit recept ook de schil wordt gebruikt.
  • Kokosyoghurt – iedere supermarkt heeft tegenwoordig wel kokosyoghurt, neem het merk wat je lekker vindt, die van mij kwam deze keer bij de Jumbo vandaan.
  • Dadels – als ze wat droog of hard zijn kun je ze eerst even weken in warm water.
  • Kurkuma – kurkuma gebruik ik in deze pudding voornamelijk voor de kleur. Wil je het gebruiken voor de gezondheid dan zou je ook wat peper toe moeten voegen.

Voorbereiding 5 minuten Bereiding 4 uur Totale tijd 4 uren 5 minuten
Porties: 2 Calorieën: 292 kcal

Ingrediënten

Cooking Mode Disabled

Instructions

  1. Pers de citroenen uit, maar rasp eerst de schil van 1 citroen. Zorg daarbij dat je niet in het witte vruchtvlees komt, dat is bitter.
  2. Mix sap en rasp van de citroenen met de kokosyoghurt, medjool dadels, een snuf zout en kurkuma in een blender tot alles goed is gemengd. Voeg dan 4 eetlepels chiazaad toe en pulseer nog twee of drie keer, zodat de zaadjes goed gemengd zijn met de rest.
  3. Nu komt het leukste gedeelte van de voorbereiding: proef! Als het niet zuur genoeg is voeg je nog wat citroensap of rasp toe, als het te zuur is kun je het zoeten met een beetje ahornsiroop.
  4. Schenk de mix in vier glaasjes en zet het afgedekt in de koelkast. Roer na ongeveer een uurtje nog even goed door met een vork. Zet het dan minimaal 4 uur terug in de koelkast of tot je het wilt gebruiken.
  5. Strooi vlak voor gebruik het citroenrasp erover en garneer eventueel met kokoscrème, serveer direct.
Voedingswaarden

Hoeveelheid per portie
Calorieën 292kcal
% dagelijkse waarde *
Totaal vet 19g30%
Verzadigd vet 12.1g61%
Natrium 28mg2%
Kalium 416mg12%
Totaal koolhydraten 16.7g6%
Voedingsvezel 9.2g37%
Suikers 7.7g
Proteïne 6.9g14%

Vitamine C 26 mg
Calcium 262 mg
IJzer 2.1 mg
Vitamine B12 0.76 mcg

* Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid (ADH) is gebaseerd op een dieet van 2000 calorieën. Jouw behoefte ligt misschien wat hoger of lager. Voor gewichtscontrole raad ik je aan contact op te nemen met een gecertificeerd diëtiste.

Tags
foto van de auteur

Sylvia

Food en Lifestyle Blogger

Hej, ik ben Sylvia, part-timer, food blogger, moeder van 5 en oma van 3. Ik woon samen met mijn man in Noord-Holland. Ik hou van goed eten, kamperen, Scandinavië en de natuur. En hier deel ik graag mijn plantaardige recepten met jou!