Als jij behoort tot ‘team maïskolf’ én je hebt een airfryer, dan ga je hier echt heel blij van worden. Want je hoeft nu niet meer een BBQ of Cobb aan te steken als je alleen maar een lekkere maïskolf wilt eten. Binnen een kwartiertje kun je genieten van dit heerlijke bijgerecht.
En het mooie is dat het in september volop verkrijgbaar is! Gewoon van Nederlandse bodem.
Meestal eten we dit lekkere bijgerecht met wat boter (Vioblock) en zout, maar nu ik het dan toch binnen ging bereiden besloot ik er gelijk maar heel wat anders van te maken. De marinade van olijfolie, sumak en za’atar was een goede keuze!
Maïskolf uit de airfryer
Ingrediënten
Optioneel
Instructies
-
Maak de maïskolf schoon door het kontje en het groen te verwijderen. Trek vervolgens de ‘haren’ eraf. Snijd de kolf eventueel in twee of drie stukken.
-
Doe de mais in de mand van je airfryer en stel de temperatuur in op 190 graden. Keer na 5 minuten de maïs om of schud even met het mandje. Na nog eens 5 minuten is de maïs klaar.
Tip
Let op: de tijd is een richtlijn, in jouw airfryer duurt het misschien iets langer of juist wat korter.