Crackers met zaden & pitten

Crackers maken met zaden en pitten maken is een simpel klusje. Deze crackers zijn heerlijk als ontbijt, een lekker tussendoortje na het sporten, maar ook prima bij de lunch of bij een hete kom soep.
Schaaltje crackers pinit Bekijk galerij 3 foto's

Zijn deze crackers gezond?

  • Zonnebloempitten zitten vol met vitaminen en mineralen (o.a. vitamine B en E, magnesium en selenium)
  • Pompoenpitten zijn rijk aan vezels (fijn voor je darmen) en proteïnen
  • Lijnzaad is een essentieel onderdeel van deze crackers! Door lijnzaad met water te mengen wordt het een soort gelei, dit houdt dus alle zaden en pitten bij elkaar.
  • Chiazaad bestaat voor 80% uit vezels (goed voor je darmen). Lees ook “De gezondheidsvoordelen van chiazaad”.
  • Sesamzaad zit vol calcium

Zoals je ziet is dit een erg vezelrijk crackertje! Drink dus voldoende water wanneer je hier meerdere crackers van eet.

❗️ Tip: Snijd halverwege de baktijd de crackers in gelijke stukken met een pizza-snijder. Of breek, nadat het volledig is afgekoeld, in stukken voor een meer rustieke uitstraling.

Crackers met zaden & pitten

Voorbereiding 5 minuten Bereiding 60 minuten Rust / Koelen 20 minuten Totale tijd 1 uur 25 minuten
Temperatuur: 150  °C

Ingrediënten

Cooking Mode Disabled

Instructies

  1. Verwarm de oven voor tot 150 graden.

  2. Mix alle ingrediënten in een grote kom en voeg daar eventueel nog wat extra’s aan toe.

    Als extra smaakmaker zou je bijvoorbeeld rozemarijn, basilicum, maanzaad, venkelzaad of ahornsiroop en kaneel toe kunnen voegen aan de mix.
  3. Leg op twee bakplaten een vel bakpapier en verdeel het zaden- en pittenmengsel hierover. Gebruik een spatel om het dun en gelijkmatig uit te smeren over de bakplaten.

  4. Schuif de bakplaten in de oven en bak de crackers 1 uur. Laat het volledig afkoelen voordat je het gaat gebruiken.

foto van de auteur

Sylvia

Food en Lifestyle Blogger

Hej, ik ben Sylvia, part-timer, food blogger, moeder van 5 en oma van 3. Ik woon samen met mijn man in Noord-Holland. Ik hou van goed eten, kamperen, Scandinavië en de natuur. En hier deel ik graag mijn plantaardige recepten met jou!

Beoordeel dit recept

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stel een vraag

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *