Griesmeelpudding met frambozenpuree

Ooit had ik een collega die na het eten riep “een toet moet!”. Dus als wij een afdelingsuitje hadden zaten we allemaal aan een toetje. Maar thuis was ik nooit zo heel erg van de toetjes. Lustte het wel, maar miste het niet als het er niet was. Tegenwoordig geniet ik er extra van: deze griesmeelpuddinkjes met frambozenpuree zijn namelijk superlekker!
Griesmeelpudding met frambozenpuree pinit Bekijk galerij 1 foto

Ik vind het ook steeds fijner om te weten wat er in mijn eten zit. En in griesmeelpuddinkjes zitten nu eenmaal een hoop (onuitspreekbare) ingrediënten en flink wat suiker. 

Helemaal geen suiker?

De eerste keer deed ik wat kokosbloesemsuiker bovenop de pudding om vervorming tegen te gaan. Maar met plantaardige melk krijg je geen vel! Maar, en nu komt het, het is natuurlijk ook wel afhankelijk van de melk die je gebruikt om de griesmeelpuddinkjes te maken. In dit geval gebruikte ik Oatly Vanille en daar zit dus wél suiker in.

Maar gelukkig kun je de melk gebruiken die jij lekker vindt: regulier, noten-, haver- of sojamelk en al dan niet gezoet. Het kan allemaal!

Griesmeelpudding met frambozenpuree

Moeilijkheid: Beginner Bereiding 15 mins Overig 4 hrs Totaal 4 uren 15 minuten
Porties: 6

Ingrediënten

Instructies

  1. Breng de melk aan de kook en giet al roerend het griesmeel erbij. Kook de griesmeel onder voortdurend roeren tot een dikke pap. Dit duurt minimaal 5 minuten.

  2. Laat ondertussen de frambozen op laag vuur ontdooien en indikken. Wanneer de frambozen uit elkaar vallen kun je ze wat fijnstampen met een houten lepel. Laat het afkoelen.

  3. Verdeel de griesmeel over zes afsluitbare potjes en laat het goed afkoelen. Wanneer de griesmeel goed is afgekoeld zet je de potjes in de koelkast. Zodra de puddinkjes stijf zijn kun je de frambozenpuree erover verdelen.

Keywords: Griesmeelpudding, Griesmeel, Vanille,

Veelgestelde vragen

Alles uitvouwen:
Hoelang zijn de puddinkjes houdbaar?

Je kunt de puddinkjes maximaal een week in de koelkast bewaren.

Kan ik ook ander fruit gebruiken?

Je kunt iedere soort (diepvries)fruit gebruiken die je lekker vindt. 

foto van de auteur

Sylvia

Food en Lifestyle Blogger

Hej, ik ben Sylvia, part-timer, food blogger, moeder van 5 en oma van 2 (derde op komst). Ik woon samen met mijn man en onze kip in Noord-Holland. Ik hou van goed eten, kamperen, Scandinavië en de natuur. En hier deel ik graag mijn recepten met jou!

Add a review

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *