De lekkerste hot ketchup maak je zelf

Is er iets lekkerder dan ketchup? Jazeker: hot ketchup! En zoals met veel dingen het geval is, als je het zelf maakt en er liefde in stopt, is het nog veel lekkerder.
Een schaaltje met hot ketchup en een tomaat ernaast pinit Bekijk galerij 3 foto's

De lekkerste hot ketchup maak je vanaf nu zelf. In mijn ogen was de reclame van Heinz tomatenketchup – “is er een andere dan” – me op mijn lijf geschreven.

Vooral de hot ketchup vond ik geweldig. Helaas werd die uit de handel genomen en kwam er na een tijd chili ketchup voor in de plaats. Lekker hoor, maar niet zo lekker als de hot ketchup. En eerlijk gezegd heb ik onderhand geen idee meer hoe die écht smaakte.

Maar mijn zelfgemaakte hot ketchup overtreft de smaak in mijn herinnering. Voor mij is er nu dus wel een andere ketchup: die van mezelf! Sorry Heinz.

Sinds een tijd heb ik de TooGoodtoGo boxen herontdekt, en dan wel de groenten- en fruitbox van de Lidl. Voor 2,99 euro heb je dan een doos vol met groenten en fruit. De ene keer beter gevuld dan de andere keer, maar ik heb nog nooit te klagen gehad.

Dus toen ik deze ronde weer eens een hele lading tomaten in de box vond besloot ik eens wat anders dan tomatensoep, salsa of tomatensalade te maken. Dat werd uiteindelijk deze superlekker hot ketchup. Vanaf nu hoop ik dus steevast op een lading tomaten.

De lekkerste hot ketchup maak je zelf

Moeilijkheid: Gemiddeld Prep 10 mins Bereiding 60 mins Totaal 1 uur 10 minuten
Porties: 40

Ingrediënten

Instructies

  1. Snijd de uien in halve ringen en hak de knoflook fijn.
  2. Zet een pan op laag vuur en laat hierin de suiker smelten tot het een lichtbruine kleur heeft. Blijf continu roeren. Voeg dan de uien toen en bak dit, al roerend, 5 minuten mee, vervolgens bak je de knoflook nog een minuutje mee.
  3. Schep nu alle overige ingrediënten, behalve de sriracha, in de pan en roer even door. Laat de ketchup voor de helft inkoken.
  4. Pureer de inhoud nu met een staafmixer of in een blender en breng het op smaak met sriracha. Voor mij waren twee kneepjes in de fles voldoende voor deze hoeveelheid. Voeg eventueel zout en suiker extra toe naar smaak.
Keywords: Hot ketchup, tomatenketchup

Veelgestelde vragen

Alles uitvouwen:
Kan ik ook tomaten in blik gebruiken?

Ja, dat kan zeker. Waarschijnlijk wordt de saus dan iets dikker en wellicht houd je aan het eind iets minder over.

Kan ik de hot ketchup bewaren?

Afgesloten in gesteriliseerde potten of flessen  het ongeopend zeker een half jaar houdbaar. Eenmaal geopend maak het beter op. Maar dat zal geen enkele moeite kosten denk ik.

foto van de auteur

Sylvia

Food en Lifestyle Blogger

Hej, ik ben Sylvia, part-timer, food blogger, moeder van 5 en oma van 2 (derde op komst). Ik woon samen met mijn man en onze kip in Noord-Holland. Ik hou van goed eten, kamperen, Scandinavië en de natuur. En hier deel ik graag mijn recepten met jou!

Add a review

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *