Afghaanse chutney

Wanneer je een overvloed aan peterselie en koriander hebt is deze saus een redder in nood. Er wordt maar liefst 80 gram groene verse kruiden in dit recept verwerkt!
Afghaanse groene chutney pinit Bekijk galerij 2 foto's

Als je eenmaal iets lekker vindt, dan denk je altijd dat het overal bij past. Zo verging het mij ook met deze Afghaanse groene saus. Want of het nu gaat om aardappelen, vleesopvolgers, pasta of brood: wat mij betreft kan deze chatney erbij! En dat voor iemand die niet van azijn houdt! 

Maar het ultieme gerecht waar je deze saus bij serveert is natuurlijk Afghaanse bolani! Bijvoorbeeld deze bolani gevuld met aardappel en spinazie. Het deed me ook heel erg denken aan de Argentijnse chimichurri, alhoewel daar veel minder azijn en veel meer olie in gaat.

❗️ Tip: de chutney is een dag later nóg lekkerder, dus maak hem liefst een dag tevoren.

Het is jouw saus, maak het zoals jij denkt dat het moet gaan smaken!

vrij vertaald naar Bob Ross

Variëren met Afghaanse chutney

De meeste recepten die ik vond voor Afghaanse groene saus worden gemaakt met alleen koriander. Afghan Cooks (YouTube) inspireerde mij tot het maken van deze saus. Maar omdat ik een overvloed aan peterselie begon te krijgen in mijn moestuintje besloot ik half koriander en half peterselie te gebruiken. Heerlijk!

Afghaanse groene chutney pinit
0 Recept opslaan
Yummy

Afghaanse chutney

Voorbereiding 5 minuten Totale tijd 5 minuten
Porties: 1 Calorieën: 534 kcal

Ingrediënten

Cooking Mode Disabled

Instructies

  1. Hak de peterselie en koriander fijn in een keukenmachine. Als dat fijngehakt is voeg je walnoten, jalapeño, knoflook en zout toe en pulseer je weer. Meng de azijn en giet langzaam bij de kruiden tot er een dikke saus ontstaat.

Voedingswaarden

Porties 1


Hoeveelheid per portie
Calorieën 534kcal
% dagelijkse waarde *
Totaal vet 31g48%
Verzadigd vet 0.2g1%
Totaal koolhydraten 40.9g14%
Voedingsvezel 5.8g24%
Proteïne 10.8g22%

* Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid (ADH) is gebaseerd op een dieet van 2000 calorieën. Jouw behoefte ligt misschien wat hoger of lager. Voor gewichtscontrole raad ik je aan contact op te nemen met een gecertificeerd diëtiste.

Notitie

Voeg wat yoghurt toe om er een heerlijk romige saus van te maken.

Veelgestelde vragen

Alles uitvouwen:
Kan ik deze saus bewaren?

Je kunt de groene chutney zeker drie maanden bewaren in de koelkast. Alhoewel het voor die tijd al lang en breed op zal zijn.

Ik heb een notenallergie, wat nu?

Je kunt de walnoten met een gerust hart achterwege laten. De saus blijft ongelofelijk lekker!

foto van de auteur

Sylvia

Food en Lifestyle Blogger

Hej, ik ben Sylvia, part-timer, food blogger, moeder van 5 en oma van 3. Ik woon samen met mijn man in Noord-Holland. Ik hou van goed eten, kamperen, Scandinavië en de natuur. En hier deel ik graag mijn plantaardige recepten met jou!