Pesto breekbrood

Bewondering zul je zeker oogsten met dit heerlijke hartige pesto breekbrood. Heerlijk als borrelhapje of als bijgerecht bij de pasta of een lekkere frisse salade.
Breekbroodjes met rode pesto pinit Bekijk galerij 2 foto's

Het lijken net Zweedse kanelbullar ❤️🧡💛💚💙💜 

Ik vond rode pesto eigenlijk nooit lekker, maar misschien komt dat omdat ik zongedroogde tomaatjes ook niet lekker vond. Sinds ik plantaardig eet vind ik tomaten – al dan niet zongedroogd – geweldig en zelfgemaakte pesto is helemaal een genot!

Je kunt naast pesto breekbrood ook heerlijke andere breekbroden maken. Wat dacht je bijvoorbeeld van:

  • suiker en kaneel
  • chocoladepasta en geprakte banaan
  • groene pesto
  • gekarameliseerde ui

Ik zie in ieder geval genoeg mogelijkheden om telkens weer wat anders op tafel te zetten.

Pesto breekbrood

Moeilijkheid: Gemiddeld Prep 10 mins Bereiding 15 mins Totaal 25 minuten
Temperatuur: 200  °C Porties: 8 Calorieën: 187 kcal
Seizoen: Geschikt voor het hele jaar

Ingrediënten

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 200℃. Besmeer een ronde ovenschaal met wat olie.
  2. Maak de pesto door amandelen, zongedroogde tomaatjes, olie, tomatenpuree, knoflookpoeder, basilicum, citroensap en peper en zout in de keukenmachine te mengen tot een dikke pesto. Als het te dik is kun je het verdunnen met wat water of olie.
  3. Rol het croissantdeeg uit op het aanrecht. Verdeel de pesto over de lappen deeg en smeer het goed uit, ook de randjes. Rol vervolgens de lappen deeg op en verdeel iedere rol in vier stukken.
  4. Leg de rolletjes in de ingevette ovenschaal en besmeer de bovenkant met wat olie uit het tomatenpotje. Steek hier en daar een stukje zongedroogde tomaat in de rolletjes en strooi er wat pijnboompitten over.
  5. Bak het pesto breekbrood in ongeveer 15 minutengoudbruin en gaar. Garneer met wat blaadjes basilicum en serveer direct.
Voedingswaarden

Porties 8


Hoeveelheid per portie
Calorieën 187kcal
% dagelijkse waarde *
Totaal vet 10g16%
Verzadigd vet 3g15%
Totaal koolhydraten 16.9g6%
Voedingsvezel 2.3g10%
Proteïne 5.2g11%

* Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid (ADH) is gebaseerd op een dieet van 2000 calorieën. Jouw behoefte ligt misschien wat hoger of lager. Voor gewichtscontrole raad ik je aan contact op te nemen met een gecertificeerd diëtiste.

Keywords: Rode pesto, breekbrood

Veelgestelde vragen

Alles uitvouwen:
Kan ik dit ook met kant en klare pesto maken?

Uiteraard kun je dit maken met een pesto uit de supermarkt. Maar mocht je een paar minuten over hebben, dan raad ik je aan deze pesto zelf te maken. Het is vele malen lekkerder 😋 

Kan ik de cashewnoten vervangen?

Je kunt de cashewnoten vervangen door walnoten of pijnboompitten. De smaak verandert natuurlijk, maar beiden zijn erg lekker in pesto’s.

foto van de auteur

Sylvia

Food en Lifestyle Blogger

Hej, ik ben Sylvia, part-timer, food blogger, moeder van 5 en oma van 2 (derde op komst). Ik woon samen met mijn man en onze kip in Noord-Holland. Ik hou van goed eten, kamperen, Scandinavië en de natuur. En hier deel ik graag mijn recepten met jou!

Add a review

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *