Romige pasta met doperwten en courgette

Hoog tijd om wat meer te doen met pasta! We kennen allemaal wel de geijkte pasta bolognese, lasagna of pasta met boursin. Het kan ook anders!
Romige pasta met doperwten en courgette pinit Bekijk galerij 2 foto's

Ondanks dat mijn man meer houdt van pasta met ‘rode sauzen’, besloot ik toch om deze romige pasta met doperwten en courgette te gaan maken. Ik vond het heerlijk, hij vond het wel aardig. Toch liever rode saus en niet zoveel courgette alsjeblieft. Sja, je kunt niet alles hebben.

Deze keer gebruikte ik volkoren pasta, maar je kunt deze romige pasta met doperwten en courgette maken met iedere soort pasta. Volkoren pasta vult meer en eerlijk gezegd zit er ook wat meer smaak aan.

Vezels, vitaminen en mineralen

Courgettes bestaan voor zowat 95 procent uit water en zijn dan ook caloriearm: 15 kcal per 100 gram. Ze zijn gemakkelijk te verteren en dus zeer geschikt voor mensen die een dieet volgen om af te vallen.

Ze bevatten veel mineralen en vitaminen, waaronder kalium, calcium, fosfor, natrium en ijzer, maar ook koper, zink en vetzuren, plus vitamine A, B1, B2, B6 en C.

❗️ Tip: de courgette is van oorsprong een tropische plant en blijft dus liever buiten de koelkast.

Voorbereiding 10 minuten Bereiding 20 minuten Totale tijd 30 minuten
Porties: 4 Calorieën: 557 kcal

Ingrediënten

Cooking Mode Disabled

Instructies

  1. Kook de spaghetti volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking. Giet het daarna af en doe het terug in de pan. Giet er een halve eetlepel olijfolie bij om plakken tegen te gaan, schud de pan.

  2. Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Verhit een halve eetlepel olijfolie in een hapjespan en fruit hierin de ui en knoflook tot ze glazig zien.

  3. Snijd ondertussen de courgette in dunne plakjes en voeg dit toe. Breng op smaak met peper en zout. Bak tot de groenten zacht zijn, ongeveer 8 minuten.

  4. Doe de doperwten in een schaal en giet er kokend water over. Dan zijn ze zo ontdooid en verwarmd.

  5. Maak de romige saus door de melk te verwarmen en beetje bij beetje de bloem toe te voegen. Blijf ondertussen goed roeren om klontvorming tegen te gaan. Als de bloem volledig is opgenomen voeg je de liquid smoke, mosterd, edelgistvlokken en de rest van de olijfolie toe. Laat dit inkoken tot een dikke romige saus.

  6. Giet de saus over de spaghetti en voeg alle groenten toe. Roer voorzichtig door elkaar en breng eventueel verder op smaak met wat meer versgemalen peper en zout.

    Verdeel de pasta over vier borden en serveer direct.

Voedingswaarden

Porties 4


Hoeveelheid per portie
Calorieën 557kcal
% dagelijkse waarde *
Totaal vet 12.2g19%
Verzadigd vet 1.4g7%
Totaal koolhydraten 82.1g28%
Voedingsvezel 13.4g54%
Proteïne 22.3g45%

* Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid (ADH) is gebaseerd op een dieet van 2000 calorieën. Jouw behoefte ligt misschien wat hoger of lager. Voor gewichtscontrole raad ik je aan contact op te nemen met een gecertificeerd diëtiste.

Veelgestelde vragen

Alles uitvouwen:
Kan ik de pasta bewaren?

Je kunt de pasta drie dagen bewaren in de koelkast of een paar maanden in de vriezer.

foto van de auteur

Sylvia

Food en Lifestyle Blogger

Hej, ik ben Sylvia, part-timer, food blogger, moeder van 5 en oma van 3. Ik woon samen met mijn man in Noord-Holland. Ik hou van goed eten, kamperen, Scandinavië en de natuur. En hier deel ik graag mijn plantaardige recepten met jou!