Deze simpele groentesoep zit vol met smaak terwijl er gewone alledaagse groenten in gebruikt worden. Je kunt onderstaand recept aanhouden, maar je kunt ook prima aanpassen naar eigen smaak. Het is het perfecte recept voor een heerlijke soep. Altijd fijn nu we de herfst langzaam binnen gaan.
Kruiden en specerijen: Een mix van knoflook, Italiaanse kruiden, laurier, verse peterselie, knoflook, peper en zout geven deze soep een ongelofelijke smaak.
✅ Tip: gebruik onderstaand recept als richtlijn en maak de restjes groenten uit je koelkast op. Goed voor milieu en je portemonnee!
Bewaaradvies
- Bewaren om er de rest van de week van te eten: Laat de soep volledig afkoelen en bewaar het dan in de koelkast in een goed afsluitbare container. Je kunt het zo een dag of 4 goed houden. Makkelijk dus om ook de rest van de week iets te eten bij de lunch.
- Invriezen: Als de soep goed is afgekoeld kun je het wel 3 maanden bewaren in de vriezer. Gebruik hiervoor een diepvriescontainer of siliconen zak.
- Opwarmen: Om een eenpersoonsportie op te warmen kun je wat soep een minuut of twee in de magnetron doen. In andere gevallen zou ik gewoon weer terug in de pan gieten en langzaam opwarmen.
De lekkerste groentesoep maak je zelf
Ingrediënten
Instructies
-
Verwarm de olie in een grote soeppan en bak hierin de uien, wortelen en bleekselderij. Bak ze ongeveer vijf minuten, tot ze zachter zijn. Voeg dan de Italiaanse kruiden, knoflook, peper en zout toe en bak dat nog een minuutje mee.
-
Voeg vervolgens aardappelen, sperziebonen, tomatenblokjes, laurierbladeren en de groentebouillon toe. Breng alles aan de kook en zet dan het vuur laag. Laat dit een minuut of 20 pruttelen, totdat de aardappelen beetgaar zijn.
-
Voeg als laatste de diepvriesgroenten toe, in dit geval maïs en doperwten. Kook nog een minuut of 5.
-
Als alle groenten gaar zijn zet je het vuur uit. Roer er nu de peterselie en het citroensap door. Schep de soep in mooie soepkommen en geniet.