Pompoensoep met wortel en gember

“Heb je haar weer met d’r pompoenen!” Ik moet zelf altijd lachen als ik weer met pompoen thuis kom. Geroosterd, gepureerd, als soep, als groente, als snoepje, als cake, het maakt me niets uit. Flespompoen vind ik gewoon lekker!
Een oranje kom met pompoensoep pinit

En deze wortel pompoensoep met gember is ook nog eens heerlijk verwarmend en gezond. Een geweldig soepje dus voor deze tijd van het jaar. En het mooie is dat je de voorbereidingen rustig kunt treffen en dan om een uur of 12 gaat alles in de slowcooker en ga je weer verder met lekker luieren. Of je maakt een flinke wandeling. Om zes uur is het eten klaar, je hoeft alleen nog maar de staafmixer er in te zetten.

In het filmpje hieronder kun je zien hoe je gember op een razendsnelle manier van zijn schilletje ontdoet.

Pompoensoep met wortel en gember

Moeilijkheid: Gemiddeld Prep 15 mins Bereiding 6 hrs Totaal 6 uren 15 minuten
Porties: 4

Ingrediënten

Instructies

Video
Uit Aan

  1. Schil de flespompoen en verwijder de pitten en draden. Pel de uien en maak de wortelen schoon. Verwijder het velletje van de gember en knoflook.
  2. Snijd de pompoen en wortelen in stukken, niet te groot maar zeker niet te klein. Snijd de uien in halve ringen en de gember in stukken.
  3. Doe alle ingrediënten in de slowcooker en zet de slowcooker 6 uur op low.
  4. Verwijder dan de laurierblaadjes en zet de staafmixer in de soep. Vind je de soep te dik? Voeg dan nog wat water toe, maar ik hou wel van een stevig soepje. Zeker als het als maaltijd moet dienen.
  5. Vlak voor het serveren kun je eventueel nog wat fijngesneden krulpeterselie of koriander toevoegen,
Keywords: Pompoensoep, herfstsoep

Veelgestelde vragen

Alles uitvouwen:
Is de gember niet te overheersend?

Je houdt er van of niet, gember is inderdaad wel wat overheersend. Je kunt uiteraard ook minder gember gebruiken.

Ik heb geen slowcooker, wat nu?

Dit gerecht maak je net zo makkelijk in een half uurtje op het gasfornuis! Het voordeel van de slowcooker is dat je er niet bij hoeft te blijven en je eten aan het eind van de dag klaar staat. 

foto van de auteur

Sylvia

Food en Lifestyle Blogger

Hej, ik ben Sylvia, part-timer, food blogger, moeder van 5 en oma van 2 (derde op komst). Ik woon samen met mijn man en onze kip in Noord-Holland. Ik hou van goed eten, kamperen, Scandinavië en de natuur. En hier deel ik graag mijn recepten met jou!

Add a review

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *