Saucijzenbroodjes

Deze saucijzenbroodjes hebben een heerlijk gekruide smaak en een klein beetje een bite. Wanneer je onverwacht visite krijgt of trek hebt in iets hartigs zet je in een handomdraai deze saucijzenbroodjes op tafel. Zo kun je als vegetariër of veganist tóch genieten van een saucijzenbroodje.
Twee saucijzenbroodjes op een bordje pinit

En dan heb je ineens trek in iets hartigs. En wel in een saucijzenbroodje! Maar waar haal je die zo gauw vandaan? Gelukkig had ik nog linzen in de voorraadkast staan en bladerdeeg lag nog geduldig in de vriezer te wachten. Daar moest toch wel wat van te maken zijn leek me.

Onderstaand recept is voor vier broodjes. Heb je een feestje? Maak dan mini saucijzenbroodjes door de plakjes bladerdeeg in drieën te snijden. En om de broodjes van een mooie glanzende laag te voorzien besmeer je ze met wat plantaardige melk. Dit was ik helaas vergeten te doen deze keer.

Linzen in plaats van plantaardig gehakt?

Om er een ‘echt saucijzenbroodje’ van te maken had ik ook kunnen kiezen voor plantaardig gehakt, maar dan had ik de deur uit gemoeten. En dáár had ik nu net geen zin in. En omdat ik al eens eerder linzen had gebruikt in plaats van gehakt in deze ragù alla Bolognese, leek het me een leuke uitdaging om er ook eens saucijzenbroodjes mee te maken.

Saucijzenbroodjes

Voorbereiding 10 minuten Bereiding 20 minuten Totale tijd 30 minuten
Temperatuur: 200  °C Porties: 4 Calorieën: 424 kcal
Beste seizoen: Geschikt voor het hele jaar

Ingrediënten

Cooking Mode Disabled

Instructies

  1. Leg de plakjes bladerdeeg op het aanrecht om te ontdooien en verwarm de oven tot 200 graden.

  2. Snipper de ui en knoflook en fruit deze in de olie, voeg dan de linzen en de specerijen toe. Bak het geheel totdat de linzen zacht zijn geworden. Haal de pan van het vuur en plet het linzenmengsel met een houten pollepel. Je kunt ook een keukenmachine of staafmixer gebruiken, maar ik heb liever nog een beetje bite.

  3. Laat het mengsel afkoelen en verdeel het dan in vier gelijke delen. Maak met je handen worstjes van het mengsel en leg een worstje op ieder plakje bladerdeeg. Vouw het bladerdeeg dubbel en knijp de randen dicht. Snijd met een scherp mes drie keer schuin op het bladerdeeg. Bestrijk de broodjes met een beetje melk.

  4. Plaats de saucijzenbroodjes in de oven en bak ze in 20 minuten goudbruin.
Voedingswaarden

Porties 4


Hoeveelheid per portie
Calorieën 424kcal
% dagelijkse waarde *
Totaal vet 24.6g38%
Verzadigd vet 5.8g29%
Totaal koolhydraten 35.7g12%
Voedingsvezel 7.2g29%
Proteïne 11.3g23%

* Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid (ADH) is gebaseerd op een dieet van 2000 calorieën. Jouw behoefte ligt misschien wat hoger of lager. Voor gewichtscontrole raad ik je aan contact op te nemen met een gecertificeerd diëtiste.

Notitie

Let op: oventijden zijn een richtlijn!
Zelfs met hetzelfde merk oven kan er nog verschil in temperatuur zijn. Blijf dus altijd opletten wanneer je een ovengerecht maakt vanaf een recept.

foto van de auteur

Sylvia

Food en Lifestyle Blogger

Hej, ik ben Sylvia, part-timer, food blogger, moeder van 5 en oma van 3. Ik woon samen met mijn man in Noord-Holland. Ik hou van goed eten, kamperen, Scandinavië en de natuur. En hier deel ik graag mijn plantaardige recepten met jou!

Beoordeel dit recept

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stel een vraag

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *