Yoghurttaart met kersen (no bake)

Nu zou ik kunnen zeggen dat deze frisse yoghurttaart met kersen gezond is, maar dat is natuurlijk onzin. Het is misschien wel gezonder dan de reguliere taarten, maar het is nog steeds zoet! Maar hé, wie zegt dat taart gezond moet zijn? Gezondigd… dat is het betere woord in dit geval!
Een punt Yoghurttaart met kersen pinit Bekijk galerij 2 foto's

Deze yoghurttaart met kersen is lichter dan bijvoorbeeld mijn mango cheesecake waarin ik zijden tofu heb gebruikt als vulling. Erg lekker, maar ook erg machtig. In het archief is ook nog een pumpkin pie cheesecake te vinden die hoognodig geveganiseerd moet worden. 

Allergenen

Gluten
Nadat we waren uitgenodigd bij bonuszoon en schoondochter wilde ik graag een taartje meenemen. En omdat mijn schoondochter een glutenintolerantie heeft kwam ik al gauw uit op deze overheerlijke yoghurttaart met kersen. Door gecertificeerde glutenvrije havermout te kopen kunnen we allemaal van deze taart eten.

Soja
Meestal heb ik yoghurt in huis op basis van soja, maar als je dat niet kunt verdragen of simpelweg niet wil eten, dan kun je ook kiezen voor een yoghurt op andere basis.

Opmerking bij de ingrediënten 

  • Amandelen – voor dit recept gebruikte ik amandelen met het vliesje er nog om.
  • Havervlokken – dit recept zet je makkelijk om in een glutenvrij recept door glutenvrije havervlokken te kopen. Deze zijn (in ieder geval) te koop bij Albert Heijn.
  • Rauwe cashewnoten – deze zijn dus ongebrand en ongezouten. Week ze een uurtje in water zodat ze zachter en romiger zijn.
  • Pompoenkruiden – deze mix is makkelijk zelf te maken, vind je de smaak wat te heftig kun je er ook voor kiezen om alleen kaneel te gebruiken.
  • Yoghurt – neem liefst een ongezoete yoghurt of – als je gezoete yoghurt gebruikt – verminder dan het aantal eetlepels ahornsiroop. 
  • Vegatine – dit kun je ook vervangen door agar agar.
  • Taart- & Vlaaifruit – ik vond de smaken aardbei, bosvruchten en kersen en besloot de laatste te nemen. Maar uiteraard kun je ook vers fruit gebruiken voor deze taart.

Moeilijkheid: Gemiddeld Prep 20 minuten Overig 4 uur Totaal 4 uren 20 minuten
Porties: 8

Ingrediënten

Cooking Mode Disabled

Taartbodem

Vulling

Bovenste laag

Instructies

Taartbodem

  1. Doe de ingrediënten voor de taartbodem in de keukenmachine en zet hem aan. Voeg steeds een beetje water toe, zodat je een plakkerige deegbal krijgt.

  2. Beleg de taartvorm met een vel bakpapier en vet de randen een beetje in. Verdeel de deegbal over de bodem, druk het aan met je handen. Zet het in de koelkast terwijl je de volgende laag bereidt.

Vulling

  1. Doe de ingrediënten voor de vulling - behalve het water en de vegatine - in de keukenmachine en laat hem draaien tot je een romige massa hebt.

  2. Schenk het water in een pan en voeg het zakje vegatine toe. Breng dit al roerend aan de kook en giet dan het yoghurtmengsel erbij. Roer dit even goed door, het zal snel dikker worden.

  3. Haal de taartbodem uit de koelkast en giet hier de vulling op. Zet het terug in de koelkast.

Bovenste laag

  1. Schep na een uurtje de kersen uit het blik en verdeel het over de taart. Zet de taart vervolgens minimaal 4 uur in de koelkast.

foto van de auteur

Sylvia

Food en Lifestyle Blogger

Hej, ik ben Sylvia, part-timer, food blogger, moeder van 5 en oma van 2 (derde op komst). Ik woon samen met mijn man in Noord-Holland. Ik hou van goed eten, kamperen, Scandinavië en de natuur. En hier deel ik graag mijn plantaardige recepten met jou!

Add a review

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *