American pancakes met aardbeien

Geniet op een mooie zomerse ochtend van deze banana pancakes met aardbeien. Dit ontbijt is zuivelvrij en notenvrij, en met een kleine aanpassing, ook nog eens glutenvrij. Bovendien is het superontbijt klaar in een kwartier!
american pancakes met aardbeien pinit Bekijk galerij 3 foto's

Mijn ontbijt bevat bijna iedere dag wel havervlokken, plantaardige melk en fruit. Saai? Welnee! Je kunt er namelijk alle kanten mee uit: overnight oats, pap, taart, muffin en dus ook pancakes. Het is een simpel recept, maar het resultaat is een verwenmoment waar je U tegen zegt.

American pancakes met aardbeien

Moeilijkheid: Gemiddeld Prep 5 minuten Bereiding 10 minuten Totaal 15 minuten

Ingrediënten

Instructions

  1. Maal de havervlokken fijn in een keukenmachine, blender of met de staafmixer.

  1. Breek de banaan in stukken en voeg dit samen met de melk, het bakpoeder, citroensap en zout toe aan het meel. Mix dit tot een dik beslag.

  1. Doe het beslag met behulp van een ouderwetse juslepel in de pan en bak de pannenkoekjes in ongeveer 3 minuten per kant goudbruin en gaar. In mijn koekenpan passen 3 pannenkoekjes per keer. Verdeel de pannenkoekjes over twee borden.

  1. Snijd de aardbeien in plakjes of stukjes en verdeel over de twee borden. Schep de kwark erbij en schenk er eventueel wat maple syrup over.

foto van de auteur

Sylvia

Food en Lifestyle Blogger

Hej, ik ben Sylvia, part-timer, food blogger, moeder van 5 en oma van 2 (derde op komst). Ik woon samen met mijn man en onze kip in Noord-Holland. Ik hou van goed eten, kamperen, Scandinavië en de natuur. En hier deel ik graag mijn recepten met jou!

Add a review

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *