Seroendeng

Kant en klaar is makkelijk. Zelfgemaakt is hemels, dus probeer het een keer, je zult er geheid blij van worden.
Potje met seroendeng pinit

Seroendeng, we kennen het allemaal wel denk ik. Het heerlijke bijgerechtje bij Indonesisch eten. Je kunt het overal kopen, maar zelfgemaakt is toch echt wel het allerlekkerst. Je kunt er veel werk van maken of je er snel-snel van af maken. Beb Vuyk heeft een heerlijk recept wat je hier kunt vinden. Maar soms wil ik vlugger dan vlug en dan is onderstaand recept een prima alternatief. Overigens heb ik de hoeveelheden er een beetje op de gok in gegooid, ik kijk meestal hoeveel er in de pan ligt, hoe het ruikt etc. En natuurlijk vooral lekker proeven!

Moeilijkheid: Beginner Prep 5 mins Bereiding 5 mins Totaal 10 minuten

Ingrediënten

Instructies

  1. Maak het sjalotje schoon en snijd het superfijn. Meng het met de specerijen en fruit het in wat olie.

  2. Bak ondertussen in een andere - droge - koekenpan de geraspte kokos. Dit gaat heel hard, dus schep het voortdurend om.

  3. Meng vervolgens geraspte kokos met het uienmengsel en blijf voortdurend omscheppen. Zodra al het vocht is verdwenen schep je de bruine suiker erdoor.

  4. Laat het volledig afkoelen en schep er dan de pinda’s door.

foto van de auteur

Sylvia

Food en Lifestyle Blogger

Hej, ik ben Sylvia, part-timer, food blogger, moeder van 5 en oma van 2 (derde op komst). Ik woon samen met mijn man en onze kip in Noord-Holland. Ik hou van goed eten, kamperen, Scandinavië en de natuur. En hier deel ik graag mijn recepten met jou!

Add a review

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *