Lassi is een traditionele Indiase yoghurtdrank. Het basisrecept bestaat uit het mengen van yoghurt met water, zout of suiker en eventuele kruiden. Je kunt het een beetje vergelijken met een milkshake of smoothie. Deze mango lassi is heerlijk verfrissend bij een kruidige Indiase maaltijd.
Hoe snijd je een mango?
Toepassing van kardemom en de gezondheidsvoordelen
Van kardemom wordt gezegd dat het een gunstige werking heeft bij maagklachten en een zuiverende werking op de adem. En dan is het ook nog eens eetlust bevorderend.
Kardemom wordt gebruikt in koek (denk aan speculaas), gebak en toetjes, maar ook in curry’s. Het is dus erg lekker in zowel zoete als kruidige, hartige gerechten.
Mango lassi
Ingrediënten
Zo maak je het
-
Snijd de mango in stukken.
-
Doe alle ingrediënten in de blender en pulseer tot je een mooie egale yoghurtdrank hebt.
Tip
Ben je een zoetekauw, dan kun je wat poedersuiker toevoegen aan het recept.