Mango lassi

Heb je trek in een verfrissend kruidig drankje, dan is de mango lassi het antwoord! Het wordt lekker zoet door de mango, romig door de yoghurt en kruidig door de kardemom.
Mango lassi wordt ingeschonken in een glas vastgehouden door een hand pinit Bekijk galerij 3 foto's

Lassi is een traditionele Indiase yoghurtdrank. Het basisrecept bestaat uit het mengen van yoghurt met water, zout of suiker en eventuele kruiden. Je kunt het een beetje vergelijken met een milkshake of smoothie. Deze mango lassi is heerlijk verfrissend bij een kruidige Indiase maaltijd. 

Hoe snijd je een mango?

Toepassing van kardemom en de gezondheidsvoordelen

Van kardemom wordt gezegd dat het een gunstige werking heeft bij maagklachten en een zuiverende werking op de adem. En dan is het ook nog eens eetlust bevorderend. 

Kardemom wordt gebruikt in koek (denk aan speculaas), gebak en toetjes, maar ook in curry’s. Het is dus erg lekker in zowel zoete als kruidige, hartige gerechten.

Mango lassi wordt ingeschonken in een glas vastgehouden door een hand pinit
0 Recept opslaan
Yummy

Mango lassi

Voorbereiding 5 minuten Totale tijd 5 minuten
Porties: 4

Ingrediënten

Cooking Mode Disabled

Instructions

  1. Snijd de mango in stukken.

  2. Doe alle ingrediënten in de blender en pulseer tot je een mooie egale yoghurtdrank hebt.

Notitie

Ben je een zoetekauw, dan kun je wat poedersuiker toevoegen aan het recept.

foto van de auteur

Sylvia

Food en Lifestyle Blogger

Hej, ik ben Sylvia, part-timer, food blogger, moeder van 5 en oma van 3. Ik woon samen met mijn man in Noord-Holland. Ik hou van goed eten, kamperen, Scandinavië en de natuur. En hier deel ik graag mijn plantaardige recepten met jou!