De gegrilde bloemkool was het probleem niet, dat kan op allerlei manieren en met allerlei kruiden en specerijen. Maar die za’atar dressing was toch wel zo ontzettend lekker! Helaas kon de man bij de balie mij niet vertellen wat er nou precies in ging. Het ging ongeveer zo “Ja eh, peterselie, koriander, kappertjes, za’atar natuurlijk en azijn, zo ongeveer, kun je daar wat mee?”
Daar kon ik natuurlijk niet al te veel mee, tenminste ik kon er niet dezelfde dressing mee maken, maar inspiratie kreeg ik er dus wel van. Onderstaande dressing is het uiteindelijk geworden en ik vind het wel een blijvertje!
Groene dressing
Alhoewel dit recept voor twee personen is, ga je van de dressing flink wat overhouden! Je kunt de ingrediënten voor de dressing dan ook makkelijk halveren. Maar beter nog geniet je gewoon extra van de dressing door het te gebruiken over een (brood)salade, als dip voor groenten of brood of je serveert het bij bolani.
Laat je niet afschrikken
Het lijkt een immense lijst met ingrediënten, maar als je wat beter kijkt zul je zien dat het reuze meevalt. Een opsomming met specerijen mondt al gauw uit in ‘te veel tijd, te veel moeite, te veel spullen’, maar het is het meer dan waard. Beloofd. En ook al duurt het bijna een uur voordat je dit gerecht op tafel hebt getoverd, je hebt er weinig werk aan.
Je maakt een marinade en giet dat over de bloemkool, stort het vervolgens op een bakplaat en het gaat ongeveer drie kwartier de oven in. Ondertussen maak je de dressing door alles in de keukenmachine te stoppen en de machine te laten draaien. Als dat klaar is giet je de bonen af en kook je de krieltjes. Ik heb meer dan een half uur andere dingen kunnen doen.