Soms heb ik een recept in concept staan, terwijl ik het nog niet heb gemaakt en nog geen foto’s heb. Het kan dus voorkomen dat zo’n concept er dan ineens al drie jaar staat. Deze limabonen in rozemarijn-knoflookboter staat dus al zo lang klaar om te maken. En nu is het dan eindelijk gelukt. Spijt dat ik het niet eerder heb gemaakt!
Fast, fresh & simple
Dit recept zag ik jaren geleden toen ik nog regelmatig 24Kitchen keek. Donna Hay kwam voorbij en – ze was een van mijn favorieten – dus bleef ik hangen. In haar programma Fast, Fresh & Simple toverde zij de bekende Amerikaanse ‘mashed potatoes with meatloaf’ om tot dit pareltje: witte bonen in knoflookboter met rozemarijn en rucola.
Ik gaf er mijn eigen draai aan en verving de witte bonen door limabonen, de rucola bleef en wij aten er een plantaardige schnitzel bij. Het gerecht staat in minder dan 30 minuten op tafel!
Gedroogde bonen
Heb je geen blik bonen in huis, maar wel gedroogde bonen? Dan kun je ze klaarmaken op de ‘ouderwetse’ manier of in de instant pot. Ik laat je hieronder zien hoe je dat doet.
- instant pot: giet de bonen in de instant pot (spoelen is niet nodig). Voeg water toe tot ongeveer twee vingerkootjes boven de bonen. Doe de deksel op de pan, sluit hem en zet het ventiel op sealing. Gebruik de bean / chili functie (of 30-40 minuten op high pressure). Laat na de kooktijd de druk op natuurlijke wijze ontsnappen. Dit zal ongeveer vijftien minuten in beslag nemen.
- ouderwetse manier: spoel de bonen goed en doe ze dan in een grote pan met water, zonder zout. Per liter water 200 gram bonen. Laat deze minimaal 8 uur weken. Giet daarna het water weg, spoel de bonen nogmaals en zet ze met een laag water op het vuur, ongeveer twee vingerkootjes boven de bonen. Voeg geen zout toe, dan worden de velletjes taai. Voeg vlak voor het einde van de totale kooktijd eventueel zout toe. De totale kooktijd zal tussen de 75 en 90 minuten liggen.
- 50 g boter
- 6 clove knoflook
- 2 takje rozemarijn
- 75 g rucola
- 1 can limabonen
- olijfolie
Warning: Undefined array key "author_info" in /customers/9/a/b/silphyaskitchen.nl/httpd.www/wp-content/plugins/delicious-recipes/templates/recipe/print-screen.php on line 563