Ook al vind ik de mayolijn van Remia erg lekker, ik eet mijn frietjes toch het liefst met ketchup of appelmoes. En natuurlijk zijn deze sauzen zelfgemaakt het lekkerst!
Je hebt in totaal tien minuten werk aan het maken van tomatenketchup. De rest is voornamelijk geduld hebben terwijl het staat te koken en pruttelen.
Meer een liefhebber van hot ketchup? Dat recept heb ik ook voor je!
Glaswerk steriliseren
Zet een grote pan met water op en breng dit aan de kook. Voeg dan de flessen of potten en deksel toe. Laat dit zo tien minuten koken. Gebruik een tang om de flessen of potten en deksels te verwijderen en zet ze op een schone droge theedoek.
Verwerk de tomatenketchup zo snel mogelijk in de schone flessen of potten en sluit ze direct af met de schone deksels. Laat alles volledig afkoelen voordat je het in de koelkast zet.
- 1 kg tomaten
- 2 stuks ui
- 360 ml groentebouillon
- 60 ml appelazijn
- 140 g tomatenpuree
- 1 1/2 tl chilipoeder
- 1 1/2 tl La Chinata smoked paprika powder hot
- 1/4 tl peper
- 7 medjool dadels (ontpit)
Warning: Undefined array key "author_info" in /customers/9/a/b/silphyaskitchen.nl/httpd.www/wp-content/plugins/delicious-recipes/templates/recipe/print-screen.php on line 563