Voorbereiden, bewaren en variatie

Je kunt deze mousse 1 tot 2 dagen van tevoren al klaarmaken. Makkelijk dus als je eters krijgt en je op de avond zelf niet zo lang in de keuken wil staan.

Varieer met het fruit. Maak ook eens aardbeien-, kiwi-, passievrucht- of roodfruit mousse. Gebruik in dat geval 200 gram fruit om te mixen met de tofu en nog eens 150 tot 200 gram om als puree over de mousse te schenken.

❗️ Tips:
– Zijden tofu is niet bij iedere supermarkt te koop, ga hiervoor naar een toko of biologische supermarkt als EkoPlaza of Odin.
– Als de mango’s erg rijp zijn, heb je eigenlijk geen zoetstof nodig, ze zijn dan al superzoet van zichzelf.

“Een toet moet!”

Wanneer we met collega’s uit eten gingen of een diner hadden voor heel kantoor, zei mijn oud-collega (hej Ellen) na het eten altijd ”een toet moet!”. Het maakte niet uit hoeveel ze had gegeten, een toetje hoorde er gewoon bij. Ik moet daar altijd aan denken als wij een toetje eten.

Mango mousse

  • 2 stuks mango
  • 200 gram zijden tofu

Topping ideeën

  • maple syrup (of andere zoetstof)
  • kaneel
  • chocolade
  • vers fruit
  • kardemom
  • noten (naar keuze, gehakt)
  1. Verwijder de schil en de pit van de mango’s en pureer ze met een blender of staafmixer.

  2. Mix 200 gram van de mangopuree met de zijden tofu in een blender en klop tot een luchtige mousse. Zet de rest van de mangopuree opzij.

  3. Verdeel de mousse over vier schaaltjes of glazen op voet en laat het minimaal vier uur opstijven in de koelkast.

  4. Lepel vervolgens de rest van de mangopuree over de mousse. 

Toppings

  1. Om het extra feestelijk te maken kun je het dessert nu versieren met bijvoorbeeld vers fruit, gehakte nootjes of iets anders naar keuze.

    Ik strooide er geschaafde stukjes pure chocolade overheen.

Voedingswaarden zijn berekend zonder de toppings!

Dessert
Nederlands
fruitmousse, mango, Mousse

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *