Kenwood demo bij fa. Oostendorp te Tiel + no bake brownie recept

No bake brownie

Dit recept is overgenomen van de oude webstek en werd voor het eerste gepubliceerd in 2017

Zondag 10 december 2017 was er een demo van Kenwood bij de fa. Oostendorp in Tiel om het 100-jarig bestaan van fa. Oostendorp te vieren. Je kon je inschrijven voor een masterclass bakken met London Loy. Dat deed ik natuurlijk meteen. Pas wanneer je een bevestiging per e-mail kreeg was het definitief. En die kreeg ik! Op vertoon van de bevestigingsmail zou je een goodie bag mee naar huis krijgen.

No bake brownie

Zoals de naam al doet vermoeden was er geen oven nodig om dit lekkers te maken. Geen geraffineerde suikers, geen geur-, kleur- en smaakstoffen werden gebruikt. Dus ook nog eens geschikt voor (bijna) iedereen. Je hebt maar tien minuutjes nodig voor deze goddelijke brownie. Helaas moet je toch nog wel geduld hebben, want het moet minimaal twee uur opstijven in de koelkast. Maak dus maar een fikse wandeling, want het kost moeite om hier van af te blijven.

no bake brownie
London Loy in actie
no bake brownie
Kenwood keukenmachine
no bake brownie
No bake brownie in de maak
no bake brownie
Mooi opgemaakt

Wie is London Loy?

London Loy is een Surinaamse man uit Amsterdam die tegenwoordig in Rotterdam woont. Hij kookt al zo’n 23 jaar en doet dat met heel veel plezier. Op You Tube maakte hij als Suri Anders een aantal kookfilmpjes om Surinaamse gerechten te promoten. Tevens was hij te zien op 24Kitchen, waarin hij samen met Miljuschka Witzenhausen twee seizoenen lang was te zien in The Foodtruck Challenge. Hij naam het op tegen andere chefs op foodtruckfestivals door heel Nederland.

Je vindt hem ook terug op Instagram en – zoals gezegd – You Tube.

Kenwood

Kenwood is in 1947 opgericht door Ken Wood. De kookliefhebbers kennen het merk van keukenmachines etc., maar Kenwood maakt ook autoradio’s, koptelefoons en nog veel meer. Aan het begin van dit berichtje gaf ik al aan dat we een goodie bag mee zouden krijgen. Nou, die kregen we! Een prachtig schort, een ovenhandschoen en een geweldige keukenweegschaal. Die staat nu fijn op het aanrecht te pronken naast de Kenwood blender.

Ingrediënten

    Bodem

  • Ganache

Instructies

  1. Gebruik amandelen zonder velletje en laat ze even weken in water. Dan zijn ze wat zachter. Ontpit de dadels en haal eventueel het velletje eraf. Ook de dadels kun je even laten weken zodat ze wat zachter zijn.
  2. Doe de amandelen en walnoten in de keukenmachine en maal ze fijn. Voeg dan de dadels, cacaopoeder en kokosolie toe. Maal tot het een redelijk glad deeg is.
  3. Bekleed een brownievorm (of een ovenschaal) met bakpapier en druk het dadel-/notenmengsel in de vorm. Gebruik eventueel de bolle kant van een lepel die je nat hebt gemaakt.
  4. Smelt de kokosolie en doe dat tezamen met de dadels en cacaopoeder in de keukenmachine. Maal tot je een pasta hebt en smeer deze vervolgens over de brownie. Strijk het glad met een spatel of laat het een beetje robuust ‘golven’.
  5. Zet de brownie twee uur in de koelkast om op te stijven. Haal het een half uur voor serveren uit de koelkast.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *