Zelfgemaakte aardappelsalade: perfect voor elke gelegenheid!

Een zomerse barbecue is pas compleet met de juiste bijgerechten. Deze frisse, plantaardige aardappelsalade is in een handomdraai gemaakt en zal iedereen verrassen. Perfect voor elke gelegenheid en binnen 30 minuten klaar!
Aardappelsalade pinit Bekijk galerij 2 foto's

De zomer is weer begonnen en dat betekent maar één ding: barbecue tijd! Bij ons thuis is dit hét moment voor gezellig samenzijn met familie en vrienden. Wat maakt zo’n avond compleet? Heerlijke bijgerechten, natuurlijk! Vandaag deel ik mijn favoriete recept voor een 100% plantaardige en glutenvrije aardappelsalade, die in een handomdraai klaar is. Binnen een halfuurtje stond hij bij ons op tafel, en hij viel bij iedereen in de smaak!

Voor mijn dochter en mijzelf zette ik de Cobb-barbecue op tafel, zodat onze vegan burgers en worstjes apart gebakken konden worden.

❗️ Lezerstip: Ingestuurd door Riekje: “Voeg wat klein gesneden augurk toe, daar wordt de salade nog lekkerder van!”

Vegan bijgerechten voor de carnivoren

Mijn doel was om iedereen te verrassen met een paar bijzondere bijgerechten, en ik moet zeggen dat het een groot succes was! De aardappelsalade was een echte hit; iedereen was dolenthousiast en verbaasd dat het vegan was. Naast de aardappelsalade hadden we ook een frisse koolsalade, een kleurrijke couscoussalade en een verfrissende watermeloensalade. Als afsluiter genoten we van plantaardige Magnum Almonds en koffie met een verfrissende ‘bonbon’.

Zelden kreeg ik zoveel leuke opmerkingen en complimenten als bij deze barbecue.

❗️ Pro tip: Heb je na het maken van het recept nog wat verse kruiden over en weet je niet wat je ermee moet doen? Hak ze fijn, vul een ijsblokjeshouder met de kruiden, giet er een beetje olijfolie overheen en vries ze in. Zo heb je altijd een heerlijke smaakmaker bij de hand! Lees ook mijn artikel: “Wat te doen met restjes groene kruiden: 5 handige tips”.

Zelfgemaakte aardappelsalade: perfect voor elke gelegenheid!

Ervaring: Gemiddeld Voorbereiding 5 minuten Bereiding 15 minuten Totale tijd 20 minuten
Porties: 8 Geschatte kosten: € 2.75 Calorieën: 205 kcal
Beste seizoen: Geschikt voor het hele jaar

Ingrediënten

Instructies

  1. Schil de aardappelen indien nodig en spoel ze af. Kook ze vervolgens, hetzij in blokjes gesneden voor een kortere kooktijd of in hun geheel.
  2. Laat de aardappelen afkoelen nadat je ze hebt afgegoten.
  3. Snijd ondertussen de bleekselderij in dunne halve maantjes, de lente-ui in ringetjes en hak de peterselie fijn.
  4. Meng de mayonaise, mosterd, azijn en limoensap tot een saus en breng op smaak met peper en zout.
  5. Wanneer de aardappelen zijn afgekoeld, meng je voorzichtig alle ingrediënten door elkaar.

Mijn favoriete keukentools

Voedingswaarden

Porties 8


Hoeveelheid per portie
Calorieën 205kcal
% dagelijkse waarde *
Totaal vet 9.8g16%
Verzadigd vet 0.7g4%
Natrium 181mg8%
Kalium 487mg14%
Totaal koolhydraten 25.4g9%
Voedingsvezel 2.4g10%
Suikers 2.6g
Proteïne 2.9g6%

Vitamine C 14 mg
Calcium 29 mg
IJzer 0.8 mg

* Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid (ADH) is gebaseerd op een dieet van 2000 calorieën. Jouw behoefte ligt misschien wat hoger of lager. Voor gewichtscontrole raad ik je aan contact op te nemen met een gecertificeerd diëtiste.

Vraag & Antwoord

Alles uitvouwen:
Kan ik de aardappelen van tevoren koken?

Ja, je kunt de aardappelen van tevoren koken en laten afkoelen. Bewaar ze in de koelkast totdat je klaar bent om de salade te maken.

Welke aardappelen zijn het beste voor deze salade?

Vastkokende aardappelen zijn het beste omdat ze hun vorm goed behouden na het koken.

Hoe lang blijft de aardappelsalade goed?

De aardappelsalade blijft ongeveer 3-4 dagen goed in de koelkast, mits hij goed afgedekt is.

Kan ik andere groenten toevoegen aan de salade?

Zeker! Klein gesneden augurk, zoals Riekje suggereerde, is een heerlijke toevoeging. Je kunt ook paprika, rode ui, of doperwtjes toevoegen voor extra smaak en kleur.

Hoe maak ik de salade pittiger?

Voor een pittigere salade kun je een beetje sriracha of een andere hete saus aan de dressing toevoegen. Je kunt ook fijngehakte jalapeño-peper door de salade mengen.

Tags
foto van de auteur

Sylvia

Food en Lifestyle Blogger

Hej, ik ben Sylvia, part-timer, food blogger, moeder van 5 en oma van 3. Ik woon samen met mijn man in Noord-Holland. Ik hou van goed eten, kamperen, Scandinavië en de natuur. En hier deel ik graag mijn plantaardige recepten met jou!

Beoordeel dit recept

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stel een vraag

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *