Al in de oudheid werd knoflook gegeten, vooral in de landen rond de Middellandse Zee en in Azië. Het is een kruid uit de lookfamilie net als ui, prei en …

Al in de oudheid werd knoflook gegeten, vooral in de landen rond de Middellandse Zee en in Azië. Het is een kruid uit de lookfamilie net als ui, prei en …
De courgette komt oorspronkelijk uit Noord-Amerika en behoort tot de familie van meloenen, pompoenen en komkommers. In Nederland is de courgette een populaire groente dat we regelmatig eten. Het is een …
Cannellinibonen zijn lid van de peulvruchten-familie en komen uit Italië. Uit Toscane om precies te zijn. De bonen zitten bomvol goede gezonde voedingsstoffen en zijn rijk aan vezels, vitaminen en …
Ben je dol op pasta en op zoek naar een nieuw kookboek? Het boek “Vegan Pasta” van Brianna Claxton vind ik een echte aanrader. Voor iedereen die op zoek is …
Van Nederlandse bodem – beschikbaar van oktober tot en met maart Kasteelt De pastinaak is een plant afkomstig uit de schermbloemenfamilie. De wortel is ongeveer 20 cm lang en kan …
De citroen heeft een stevige zure smaak en is voor de meeste mensen te zuur om uit de hand te eten. Bij de meeste mensen trekt hun mond al een …
Bewerkte producten hebben soms een ellenlange ingrediëntenlijst. Van sommige ingrediënten is het overduidelijk dat ze van dierlijke afkomst zijn, maar de e-nummers zijn een heel ander verhaal. Want daarvan weet …
Daar is ‘ie dan: jouw instant pot! Je maakt de doos open, haalt de machine er vol trots en spanning uit en dan slaat de schrik je om het hart. …
Denk je aan kolen, dan denk je aan winterkost. Toch zijn ze dankzij de teelt van verschillende rassen het hele jaar door verkrijgbaar. Je kunt de kolen – vers of …
Fruitleer, mueslirepen, gedroogd fruit of groentebouillon. Vanaf nu maak ik het zelf in mijn nieuwste aanwinst: voedseldroger snack to go. Na jaren trouwe dienst heb ik mijn oude voedseldroger vervangen …