Vegan pasta | Brianna Claxton

Boek Vegan Pasta van Brianna Claxton

Ben je dol op pasta en op zoek naar een nieuw kookboek? Het boek “Vegan Pasta” van Brianna Claxton vind ik een echte aanrader. Voor iedereen die op zoek is naar gezonde, smakelijke en eenvoudige pastarecepten zonder dierlijke producten is dit kookboek echt een must. Je vindt in dit kookboek meer dan 80 recepten uit de moderne Italiaanse keuken. Er staan zeer verrassende recepten in!

De inleiding

Het boek begint met een introductie van Brianna Claxton en haar veganistische levensstijl, waarna ze uitlegt waarom pasta zo’n geweldig gerecht is voor veganisten. Claxton laat zien hoe pasta een basis kan zijn voor heerlijke gerechten vol groenten, eiwitten en smaak, zonder dat daarbij vlees of zuivelproducten nodig zijn. 

Ze geeft ook recepten voor gehakt, mozzarella en ricotta. Handig om dat goed onder de knie te krijgen, want Italiaanse gerechten genoeg waarin mozzarella of ricotta gebruikt worden, nietwaar?

De recepten

Het eerste deel van het boek bevat eenvoudige pastagerechten, die perfect zijn voor doordeweekse avonden. Er zijn talloze gerechten die binnen 30 minuten op tafel kunnen staan, zoals spaghetti met tomatensaus, pesto of knoflookolie. Het is duidelijk dat Claxton begrijpt dat je op een doordeweekse avond snel en makkelijk wilt koken, maar dat het wel smaakvol en voedzaam moet zijn.

BoekenBoeken

Het tweede deel van het boek bevat meer uitdagende gerechten, die perfect zijn voor wanneer je indruk wilt maken op je vrienden of familie. Denk aan zelfgemaakte ravioli, gnocchi of lasagne. Claxton laat zien dat veganistisch koken helemaal niet moeilijk hoeft te zijn en dat het mogelijk is om indrukwekkende gerechten te maken zonder dierlijke producten.

vegan pasta

Wat ik erg leuk vind aan het boek is dat ze niet moeilijk doet over de benamingen: pasta met worst bijvoorbeeld. Worst is tenslotte ook maar een naam. Dat we daar het vleesgerecht worst mee associëren is wat anders. Zo heeft ze ook een gerecht met kreeft. Waarbij ze kreeftzwammen bedoelt. Nooit van gehoord trouwens, maar je kunt ze gelukkig ook vervangen door oesterzwammen!

Wat ik ook erg leuk vind aan dit boek is dat Claxton veel aandacht besteedt aan gezonde ingrediënten. Ze gebruikt veel groenten, peulvruchten en noten in haar recepten, die allemaal vol zitten met voedingsstoffen en vezels. Dit zorgt ervoor dat de gerechten niet alleen lekker zijn, maar ook voedzaam en goed voor je lichaam.

Het oog wil ook wat

Tot slot vind ik de foto’s in dit boek werkelijk prachtig. Elk gerecht is afgebeeld op een kleurrijke en smaakvolle manier, waardoor je direct zin krijgt om de keuken in te duiken. De foto’s geven een goed beeld van hoe het eindresultaat eruit zou moeten zien en maken het boek visueel aantrekkelijk.

Voor nog geen 25 euro kun jij ook genieten van de gerechten van Brianna. Ik kocht hem bij de plaatselijke boekhandel, maar het boek is ook te koop via Bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *