Beyond Texas burger

Als je een keer geen zin hebt in verantwoord en gezond, dan ga je gewoon lekker genieten van een broodje hamburger met frieten en pittige saus!
Beyond Texas burger met friet pinit Bekijk galerij 2 foto's

Deze Beyond Texas burger met friet smaakt heerlijk, heeft een pittige saus en is bovendien ook nog eens 100% plantaardig, glutenvrij en sojavrij! 

Ik kwam voor het eerst in aanraking met deze hamburgers in Zweden. Bij Bastard Burgers verkopen ze zowel reguliere als plantaardige menu’s. Ik bestelde een mega hamburger met friet ernaast. De hamburger was van Beyond Meat, 100% plantaardig en ook nog eens gluten- en sojavrij! Op het broodje lag een flinke burger, bacon en een plakje kaas. Ik dacht dat ze een vergissing maakten en vroeg de dame bij de kassa of dit wel echt 100% plantaardig was… Dat was het en het was heerlijk!

Geen Bastard Burgers in Nederland

Ik dacht dat Bastard Burgers ook in Nederland te vinden was, maar helaas. Eenmaal terug in Nederland ben ik ze dus gaan volgen op Instagram en toen kwam er op een goede dag deze Beyond Texas burger voorbij. Ik schreef snel mee met wat ik voorbij zag komen en deed mijn best om het te laten smaken als in mijn herinnering. 

De eerste keer deed ik er ook fejkon op, dat is Zweeds voor plantaardige bacon. En alhoewel dat bij Bastard Burgers geweldig was, vond ik het thuis niet veel toevoegen. Ik weet niet of dat aan mijn bakkunst lag of aan de plantaardige bacon die wij hier verkopen… 

Beyond meat hamburgers

Als je deze vleesopvolgers nog niet kent, dan sta je misschien wat afkeurend te kijken naar deze burgers in de verpakking. Ze zien er namelijk niet zo uitnodigend uit als sommige andere burgers. Ook de geur – zo uit de verpakking – vind ik niet geweldig. Maar wanneer je ze eenmaal gebakken hebt en mag proeven… oh man, dan ben je om! Ze zijn heerlijk. Toen mijn man nog wel vlees at, maar toch deze hamburger wilde proberen, was hij zo enthousiast dat hij uitriep dat de Beyond burger de lekkerste was die hij in tijden had gegeten. Nou, als dat geen lofzang is.

Beyond Texas burger

Moeilijkheid: Beginner Prep 10 mins Bereiding 20 mins Totaal 30 minuten
Temperatuur: 200  °C Porties: 2
Seizoen: Geschikt voor het hele jaar

Ingrediënten

Instructies

  1. Verwarm de oven tot 200 graden. Leg een vel bakpapier op een bakplaat en verdeel hier de frieten over, voor 2 personen.

  2. Maak ondertussen de chipotle mayonaise.

    Halveer de kerstomaatjes. Scheur een blad van de ijsbergsla of snijd in reepjes. Snijd de ui in halve ringen.

  3. Verhit een droge koekenpan. Leg hier de hamburgers in en druk ze een beetje aan met een spatel. Bak de hamburgers op hoog vuur tot ze bijna klaar zijn. Draai de warmtebron dan lager. 

  4. Leg nu de Italiaanse bollen op een rooster en schuif ze in de oven tot ze goudbruin zijn, na ongeveer 7 minuten.

  5. Besmeer de hamburgers aan één kant met een theelepel BBQ saus, keer ze direct om en besmeer de andere kant met de rest van de BBQ saus. Keer ze weer om en leg er een plakje kaas op. 

  6. Snijd de Italiaanse bollen doormidden en besmeer beide helften met wat van de chipotle mayonaise. Beleg achtereenvolgens met sla, hamburger, ui en tomaat.

  7. Serveer de frieten ernaast met de overgebleven chipotle saus.

Notitie

Je vindt het recept voor chipotle mayonaise hier, en voor het gemak ook hieronder.

Meng 1 theelepel limoensap met 3 eetlepels chipotle saus, 1/4 theelepel zout, 1/2 theelepel maple syrup, 1/4 theelepel tamari of sojasaus, 1 eetlepel plantaardige kwark of sour cream en 4 eetlepels Remia mayolijn. Pers een teentje knoflook erboven en mix alles goed door elkaar.

Keywords: Beyond burger, fastfood

Veelgestelde vragen

Alles uitvouwen:
Welke kaas moet ik gebruiken?

Gebruik (plantaardige) kaas die jij lekker vindt. Wij zijn wel in voor een beetje 🌶️ en kozen dus voor een chilikaas.

Ik heb geen BBQ-saus in huis, wat nu?

De smaak wordt er natuurlijk wel wat anders door, maar als je wel curry gewurz hebt kun je daar een beetje van gebruiken of wat ketchup gemengd met een beetje maple syrup en gerookte paprikapoeder,

foto van de auteur

Sylvia

Food en Lifestyle Blogger

Hej, ik ben Sylvia, part-timer, food blogger, moeder van 5 en oma van 2 (derde op komst). Ik woon samen met mijn man en onze kip in Noord-Holland. Ik hou van goed eten, kamperen, Scandinavië en de natuur. En hier deel ik graag mijn recepten met jou!

Add a review

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *