7x Ontstekingsremmende drankjes

Fotocollage met ontstekingsremmende drankjes

Ontstekingsremmende voeding krijg je eigenlijk al automatisch binnen als je een goed eetpatroon en een gezonde leefstijl hebt. Voor ontstekingsremmende dranken ligt dat anders. Als jij bewust bezig bent met voeding en een gezonde leefstijl, dan is het misschien tijd om ook wat supergezonde drankjes te maken!

bietensap

Bietensap met appel, wortel en gember

Op deze manier krijg je niet alleen veel groenten binnen, maar ook een heleboel antioxidanten. De heerlijke combinatie van bieten met appel, wortel en gember geven je gezondheid dus ook nog eens een echte boost

golden milk

Golden Milk

Dit is een echte klassieker onder de ontstekingsremmende dranken! Een heerlijke warme melk die zijn naam dankt aan de prachtig geelgouden kleur van de kurkuma die verwerkt is in dit recept. In het recept lees je meer over de gezondheidsvoordelen van kurkuma.

Voor de theeleuten

Gemberthee

Het drinken van een kopje gemberthee geeft niet alleen je immuunsysteem een boost, het heeft ook een ontstekingsremmende werking. Mij heeft het nooit geholpen, maar het zou goed zijn tegen hoofdpijn, keelpijn, menstruatiekrampen of pijnlijke spieren. Maar lekker is het wel!

Groene thee

Maar ook groene thee mag natuurlijk niet ontbreken. Deze thee bevat een hoge concentratie EGCG, een plantenstof die van nature een ontstekingsremmende werking heeft.

Saliethee

En ook al staat een kop saliethee in het lijstje met ontstekingsremmende dranken, drink er niet te veel van. Té veel salie is weer niet goed voor je. Maar dat geldt natuurlijk voor alles waar té voor staat.

Spinazie-limoen smoothie

Groene smoothie

Smoothies met spinazie zijn altijd een goed idee. Groene bladgroenten zijn supergezond voor je en toveren een smoothie om tot een ontstekingsremmend drankje!

jamu

Jamu

Jamu is een traditioneel Indonesisch drankje. Serveer het warm of koud. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *