Ken jij FridgeLove al?

FridgeLove

Door slim gebruik te maken van je koelkast en sommige dingen alvast voor te bereiden, kun je producten langer bewaren en gooi je minder of niets meer weg. Daar bovenop komt nog eens dat het je best wat tijd kan schelen. Kristen Hong weet dit als geen ander! 

Als jij ook een Instagram account hebt dan moet je voor de grap eens zoeken naar #FridgeLove of ga direct naar het account van Kristen Hong. Je ziet daar de mooiste plaatjes voorbij komen van prachtig gevulde koelkasten. Voor mij is het niet alleen mooi om te zien, het inspireert mij ook om (nog) meer groenten en fruit te eten.

De 🌈 aan groenten & fruit

Sommige mensen vinden het helemaal niets misschien, maar ik vind het prachtig. Is het haalbaar? Jazeker! Toch al gauw voor een half uurtje… In haar boek neemt Kristen je mee in de wereld van koelkasten. Hoe werkt een koelkast? Hoe deel je je koelkast het beste in? Verder geeft ze tips over mealpreppen en krijg je een flink aantal recepten. 

Kristen zegt zelf al dat de koelkast er natuurlijk niet altijd zo uit ziet als op het plaatje hiernaast. Bovendien vindt ze het onzin dat mensen denken dat je de nieuwste koelkast moet hebben of allerlei dure potten en schalen moet gaan kopen. Het kan allemaal prima met wat je al hebt!

FridgeLove

Mealpreppen

Tik mealprep in op Google en je vindt de meest uiteenlopende recepten en instructies. Veelal is het eigenlijk eentonig: je kookt een aantal gerechten en dat eet je dan de hele week. Deed ik ook. Maar tegenwoordig – al een flinke tijd eigenlijk – doe ik het net even anders. En daar werd ik weer aan herinnerd door dit fijne boek. 

Wortelen laat ik niet meer in mijn lade liggen, maar ik maak ze schoon en zet ze in een pot met water. Of als ik erg veel heb gaat er een gedeelte de pot in en een ander gedeelte rasp ik. Makkelijk bij de salades. Een overschot aan rode uien en radijsjes verwerk ik direct ingelegde rode ui en ingelegde radijsjes.

Ik kook een flinke pan rijst in de instant pot zodat ik de hele week, als het zo uitkomt, de rijst al klaar heb. Dat scheelt meerdere keren koken, water en elektriciteit. Bovendien maakt het me niet zo heel veel uit als ik rijst over heb, daar maak ik namelijk heerlijke rijstepap van. En soms maak ik een flinke pan couscous. Goed af laten koelen en je kunt er zo heerlijke salades mee maken in een mason jar of jampot bijvoorbeeld.

Regelmatig maak ik een liter griesmeelpuddinkjes zodat ik een lekker toetje met fruit heb. Maar ook appelmoes, al dan niet met rabarber, maak ik graag. Makkelijk op de overnight oats! Met wat kaneel of koekkruiden en rozijnen erbij lijkt het net een appeltaartje.

Voor het ontbijt maak ik tegenwoordig meestal niet meer dan 2 a 3 dagen vooruit. Want laten we wel wezen op zondag weet ik echt niet wat ik op vrijdag voor ontbijt wil. Het weer kan wel dusdanig zijn opgeslagen dat ik overnight oats veel te koud vind.

FridgeLove

De inhoud van mijn koelkast

Die is niet iedere week hetzelfde en natuurlijk heb ik ook gemaksdingen in de koelkast. Bijvoorbeeld plantaardige smeerworstjes en voor mijn man – oh gruwel – cervelaat. Maar daar kon wel eens een einde aan zijn gekomen. Ik heb het al een tweetal weken niet meer hoeven kopen! En in de deur staan allerlei sauzen die zoals hot ketchup (mijn zelfgemaakte is lekkerder), plantaardige knoflooksaus en curry gewürz. En dan de nodige plantaardige dranken zoals de barista oat voor in mijn koffie, Oatly sinaasappel mango voor mijn man zijn ontbijt en lunch en dan nog de zelfgemaakte amandelmelk en havermelk. 

Ik vind het gewoon erg fijn als ik de koelkast opentrek dat ik allerlei – min of meer – gezonde dingen zie die klaar zijn om te gebruiken. Met weinig moeite zet je ‘s avonds snel iets op tafel. Heerlijk!

Wat heeft jouw voorkeur?

Ben jij van het mealpreppen en zou je wel meer ideeën en recepten terug willen zien of deze website? Plan jij de hele week tot in de puntjes en heb je tips voor mij of andere lezers? Laat je reactie hieronder achter, ik ben zeer benieuwd wat jij het liefst eet en hoe jouw koelkast is gevuld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *