Zomerse pastasalade: makkelijk en heerlijk

Deze zomerse pastasalade is heerlijk licht en toch vullend, perfect voor warme avonden of een gezellige picknick. Ik maak al jaren pastasalades, maar toen ik laatst bij mijn dochter een versie kreeg voorgeschoteld, was ik meteen verliefd. Haar salade was zoveel lekkerder!
bord met pastasalade pinit Bekijk galerij 3 foto's

Wat zo fijn is aan deze pastasalade, is dat je hem al van tevoren kunt klaarmaken. Ideaal om mee te nemen voor een lunch op kantoor of voor een picknick in het bos, op het strand, of bij het zwembad.

Snel klaar en campingproof

Terwijl de pasta kookt, snijd je de zongedroogde tomaatjes fijn en halveer je de cherrytomaatjes. De gemengde salade komt gewoon uit een zak, dus die hoef je alleen maar open te trekken. Meng alles samen en je bent klaar!

Deze salade is niet alleen superlekker, maar ook nog eens heel snel te maken. En omdat je alleen maar de pasta hoeft te koken – en dus maar één pitje nodig hebt – is het perfect om op de camping te maken! Wil je het nog lekkerder maken? Strooi er dan wat Parmebaas over, een zelfgemaakt alternatief voor Parmezaanse kaas.

Gebruik een glutenvrije pasta en mijn alternatief voor Parmezaanse kaas om deze salade voor (bijna) iedereen geschikt te maken.

Ingrediënten voor een ‘vrolijke pastasalade’

Pasta: Tricolore fusilli geeft je salade meteen een kleurrijke en smakelijke uitstraling, maar voel je vrij om een andere pastasoort te gebruiken.

Zongedroogde tomaten: Als je kiest voor het merk Grand’ Italia, krijg je de minste toevoegingen en de puurste smaak.

Pesto: Mijn favoriet is de Costa Ligure Genovese bio pesto van Albert Heijn, die is echt heerlijk.

Kerstomaatjes: Voor een vrolijke touch kies ik altijd voor een mix van kleuren.

Voorbereiding 5 minuten Bereiding 10 minuten Totale tijd 15 minuten
Porties: 2 Geschatte kosten: €  5 Calorieën: 405 kcal
Beste seizoen: Zomer, Lente

Ingrediënten

Lekker erbij

Instructies

  1. Kook de pasta volgens instructies op de verpakking. Giet de pasta daarna af en spoel af met ijskoud water. Deze salade is het lekkerst als de pasta lauw of koud is.

  1. Snijd ondertussen de zongedroogde tomaatjes in reepjes. Varieer het snijden van de kerstomaatjes: in vieren, halveren en plakjes.

  1. Schep de pesto door de pasta en roer er vervolgens de gemengde salade, zongedroogde tomaatjes en kerstomaatjes door. Strooi er parmebaas of een ander alternatief voor Parmezaanse kaas over. Enjoy!

Voedingswaarden

Porties 2


Hoeveelheid per portie
Calorieën 405kcal
% dagelijkse waarde *
Totaal vet 18.8g29%
Verzadigd vet 1.9g10%
Natrium 752mg32%
Kalium 1965mg57%
Totaal koolhydraten 43.9g15%
Voedingsvezel 8.5g34%
Suikers 6.5g
Proteïne 10.4g21%

Vitamine C 43 mg
Calcium 161 mg
IJzer 5.9 mg
Vitamine B12 0.05 mcg

* Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid (ADH) is gebaseerd op een dieet van 2000 calorieën. Jouw behoefte ligt misschien wat hoger of lager. Voor gewichtscontrole raad ik je aan contact op te nemen met een gecertificeerd diëtiste.

foto van de auteur

Sylvia

Food en Lifestyle Blogger

Hej, ik ben Sylvia, part-timer, food blogger, moeder van 5 en oma van 3. Ik woon samen met mijn man in Noord-Holland. Ik hou van goed eten, kamperen, Scandinavië en de natuur. En hier deel ik graag mijn plantaardige recepten met jou!

Beoordeel dit recept

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stel een vraag

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *