Roseval aardappeltjes met rozemarijn uit de oven

Stiekem vind ik roseval aardappeltjes de lekkerste aardappeltjes. Ze zijn lichtzoet van smaak en het is een supermakkelijk gerecht: wassen, halveren, op de bakplaat met wat kruiden en roosteren maar!
Roseval aardappeltjes pinit

Eigenlijk hield ik helemaal niet van aardappelen. Tenzij het zoete aardappel, friet of ovengebakken aardappeltjes was. Nou ja, in een stamppot kon het ook nog wel natuurlijk.

Maar sinds ik een pureeknijper heb meegenomen uit Zweden en mijn ouderwetse kookboek met alleen maar aardappelrecepten weer ter hand neem, is het hek van de dam. Sindsdien wil ik eigenlijk alles met aardappel wel proberen; smaakt het niet schaadt het niet. Deze roseval aardappeltjes zijn niet door de pureeknijper gegaan en komen ook niet uit het genoemde kookboek, toch wil ik ze jullie niet onthouden.

Ik heb deze roseval aardappeltjes uit de oven nu meerdere keren gemaakt en iedere keer was de oventijd weer net even iets anders. En één keer moest ik ze zelfs meerdere keren omdraaien. Hou ze dus goed in de gaten, giet er eventueel wat extra olie bij, of draai ze een keer extra om.

Roseval aardappeltjes pinit
0 Recept opslaan
Yummy

Roseval aardappeltjes met rozemarijn uit de oven

Voorbereiding 10 minuten Bereiding 45 minuten Totale tijd 55 minuten
Temperatuur: 220  °C Porties: 2

Ingrediënten

Cooking Mode Disabled

Instructies

  1. Verwarm de oven voor tot 220 graden.

  2. Was de rode krieltjes onder de kraan en snijd ze in tweeën of drieën. Verwijder het schilletje van de knoflook en halveer de tenen. Doe de krieltjes en stukken knoflook in een braadslede en giet er 1 á 2 eetlepels olijfolie over. Bestrooi royaal met versgemalen peper en zeezout.
    Schep alles goed door elkaar en leg de takjes rozemarijn erop.
  3. Schuif de braadslede in de oven voor ongeveer 40 minuten. Schep de krieltjes halverwege een keer om.
    Als de krieltjes gaar zijn zet je de oven even op grillstand en bak je ze nog een paar minuten totdat ze niet alleen lekker zacht van binnen, maar ook knapperig van buiten zijn.
foto van de auteur

Sylvia

Food en Lifestyle Blogger

Hej, ik ben Sylvia, part-timer, food blogger, moeder van 5 en oma van 3. Ik woon samen met mijn man in Noord-Holland. Ik hou van goed eten, kamperen, Scandinavië en de natuur. En hier deel ik graag mijn plantaardige recepten met jou!

Beoordeel dit recept

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stel een vraag

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *