Zo maak je groente bouillonpoeder

Vier uur cup-a-soup! Maar dan zelfgemaakt. Verveelvoudig het recept om er echt voordeel van te hebben.
Voedseldroger met groente pinit Bekijk galerij 2 foto's

Je kunt het recept helemaal naar je hand zetten door groente te gebruiken die jij lekker vindt. Voor dit recept gebruikte ik twee zakken kant-en-klaar voorgesneden soepgroente. Makkelijk, maar natuurlijk ook duurder dan wanneer je restjes groente opmaakt!

Je kunt het dus zo gek maken als je zelf wil.

Waarom zou je zelf bouillonpoeder maken?

In de eerste plaats is het leuk om te doen, maar daarnaast is het ook een manier om te weten wat er in je eten zit. Je kunt het helemaal naar eigen smaak aanpassen. Bovendien is het toch ook een vorm van voedselverspilling tegengaan. Heb je een stuk prei over? Één of twee wortelen? Ui? Snijd het fijn en droog het voor later gebruik. 

Je kunt de groente bouillonpoeder gebruiken als basis voor soepen en sauzen, maar ook toevoegen aan (roerbak)gerechten of gebakken aardappeltjes. Wat dacht je van een klein beetje toevoegen aan je groene smoothie?

Natuurlijk eet ik ook gewoon ‘rommel’, lekker! Maar er zijn van die dagen dat ik de ingredientenlijst uitpluis en mijn tong zowat breek over de uitspraak van sommige ingrediënten. Ingrediënten die – in mijn ogen – niet echt veel goed doen voor je lijf. Dus als je iets zelf kunt maken, waarom zou je het dan niet een keer proberen?

En ja, ook ik heb gewoon een baan en kom soms tijd te kort. Toch merk ik dat ik veel meer geniet van dingen die ik helemaal zelf heb gemaakt. En niet alles is een blijvertje om zelf te maken, juist vanwege tijdgebrek, maar ik merk wel dat ik die producten dan toch minder uit de supermarkt haal. 

Zo maak je groente bouillonpoeder

Voorbereiding 5 minuten Rust / Koelen 8 uur Totale tijd 8 uren 5 minuten

Ingrediënten

Cooking Mode Disabled

Instructies

  1. Verdeel de groenten over de bakken van je voedseldroger. Stel de temperatuur in op 70 graden en de tijd op 8 uur.

  2. Vermaal de groente en kruiden in een keukenmachine of blender. Breng op smaak met peper en zout en maal nogmaals.
  3. Bewaar het bouillonpoeder in een goed afgesloten pot op een droge en donkere plaats.

Notitie

Je kunt deze groente bouillonpoeder toevoegen aan soepen, sauzen, smoothies, roerbak gerechten of strooi wat over gebakken aardappeltjes.
foto van de auteur

Sylvia

Food en Lifestyle Blogger

Hej, ik ben Sylvia, part-timer, food blogger, moeder van 5 en oma van 3. Ik woon samen met mijn man in Noord-Holland. Ik hou van goed eten, kamperen, Scandinavië en de natuur. En hier deel ik graag mijn plantaardige recepten met jou!

Beoordeel dit recept

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stel een vraag

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *