Zo maak je hazelnootpasta

Voor het goede eet je iedere groente, fruit, volkoren producten, drink je genoeg water, neem je wat gezonde vetten tot je én een handje nootjes. Nou, dat laatste wordt wel heel makkelijk met deze heerlijke hazelnootpasta! Of was het zo niet bedoeld…?
Hazelnootpasta in een potje met wat losse hazelnoten ernaast pinit Bekijk galerij 3 foto's

Hazelnootpasta is niet alleen lekker op je boterham, maar ook als dip voor bijvoorbeeld een appel. Een heerlijke gezonde snack tussendoor dus. Eén theelepel is voldoende om ieder appelpartje van een heerlijke hazelnootsmaak te voorzien.

Voor de liefhebber van Nutella kan ik alvast verklappen dat je dit ook zelf kunt maken! Deze homemade Nutella is stukken lekkerder dan de gekochte versie in de supermarkt. Daarnaast weet je precies wat er in zit. Stukken minder suiker en andere toevoegingen. 

Bewaren

De pure hazelnootpasta bewaar ik in het keukenkastje. Ga je de Nutella-variant maken bewaar het dan in de koelkast. De supermarkt-variant bevat conserveermiddelen en dergelijke waardoor dit prima houdbaar is in de kast. De homemade variant is 2 tot 3 weken houdbaar in de koelkast. Als de Nutella iets te dik is geworden naar je zin, kun je het in de magnetron een paar seconden verwarmen zodat het weer beter smeerbaar is.

Niet schrikken

Als je voor het eerst notenpasta gaat maken dan schrik je je waarschijnlijk een hoedje, want het maakt ontzettend veel lawaai! Ik waarschuw ook altijd even als ik het gaat maken. Dan vraag je je misschien ook nog af of en hoe dit ooit een pasta moet gaan worden, want de hazelnoten doorlopen eerst een paar stadia voordat je lekkere pasta hebt.

Zo maak je hazelnootpasta

Voorbereiding 5 minuten Totale tijd 5 minuten

Ingrediënten

Cooking Mode Disabled

Extra nodig voor nutella

Instructies

  1. Stort de hazelnoten in een krachtige keukenmachine of blender.

  2. Zet de machine aan laat hem draaien tot je een dikke romige pasta hebt. Dit zal ongeveer 5 minuten duren, afhankelijk van de kracht van jouw machine.

Om nutella te maken

  1. Voeg de extra ingrediënten er aan toe wanneer de hazelnootpasta klaar is. Laat de machine dan nog even draaien zodat de rest goed vermengd is met de hazelnootpasta.

Veelgestelde vragen

Alles uitvouwen:
Ik heb geen cacaopoeder in huis. Wat nu?

Heb je wel chocolade in huis? Dan gebruik je dat gewoon. Smelt het dan even au bain marie zodat het goed gelijkmatig wordt verdeeld.

Kan ik de vanille extract weglaten?

Het geeft de nutella een wat diepere smaak, maar je kunt het ook achterwege laten.

foto van de auteur

Sylvia

Food en Lifestyle Blogger

Hej, ik ben Sylvia, part-timer, food blogger, moeder van 5 en oma van 3. Ik woon samen met mijn man in Noord-Holland. Ik hou van goed eten, kamperen, Scandinavië en de natuur. En hier deel ik graag mijn plantaardige recepten met jou!

Beoordeel dit recept

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stel een vraag

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *