Zoete hummus met pindakaas & kaneel

Gebruik deze zoete hummus als dip voor fruit of bleekselderij, smeer het op een boterham of toastje of voeg een flinke lepel toe aan je overnight oats.
Zoete hummus met pindakaas en kaneel pinit Bekijk galerij 1 foto

Zoete hummus mag dan heel vreemd klinken, maar het is ongelofelijk lekker. Ik weet bijna zeker dat jij het ook geweldig gaat vinden. Schep een flink lepel door yoghurt en voeg een halve banaan in plakjes toe, dat is nog eens een feestje op je bord!

Bewaren

Gebruik oude glazen potten, bijvoorbeeld van pindakaas, jam of augurken. Heb je die niet dan kun je altijd nog overgaan tot aanschaffen. Zelf ik heb ik weckpotten die je afsluit met ring en klemmen. 

Bewaar de hummus in de koelkast. In tegenstelling tot de supermarktversie zijn er geen conserveermiddelen gebruikt, maar ik denk dat de hummus een week goed blijft in de koelkast. Helaas kan ik het niet met 100% zekerheid zeggen, omdat de hummus het bij mij nooit zo lang uithoudt!

Zoete hummus met pindakaas en kaneel pinit
0 Recept opslaan
Yummy

Zoete hummus met pindakaas & kaneel

Voorbereiding 5 minuten Totale tijd 5 minuten

Ingrediënten

Cooking Mode Disabled

Instructies

  1. Giet de kikkererwten af en spoel ze goed onder de koude kraan.

    Als je het vocht (aquafaba) opvangt kun je daar nog van alles mee doen.
  2. Doe alle ingrediënten in de blender en zet hem aan.

  3. Afhankelijk van het type blender, heb je met een minuutje een heerlijke gladde zoete hummus!

foto van de auteur

Sylvia

Food en Lifestyle Blogger

Hej, ik ben Sylvia, part-timer, food blogger, moeder van 5 en oma van 3. Ik woon samen met mijn man in Noord-Holland. Ik hou van goed eten, kamperen, Scandinavië en de natuur. En hier deel ik graag mijn plantaardige recepten met jou!

Beoordeel dit recept

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stel een vraag

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *